Evde yaşlı bakımına odaklanan bir dijital bakım platformu olan Birdie, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Index Ventures liderliğinde 11,5 milyon dolar yatırım almıştı. Yaklaşık 1 sene sonra yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Birdie, B serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Birdie göre aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Birdie'nin 30 milyon dolarlık yatırım turu, Sofina liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Sofina'nın haricinde ise Omers Ventures ve Index Ventures da katıldı.

Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Birdie girişiminin bugüne değin aldığı yatırım ise 52,6 milyon dolara ulaştı. Birdie göre aktarılan bilgilere tarafından alınan yeni yatırım, şirketin ayrıca Birleşmiş Krallık ayrıca de Avrupa'daki büyümesi için kullanılacak.

2017 yılında Abeed Mohamed, Gwen Le Calvez, Max Parmentier ve Rajiv Tanna tarafından Londra'da kurulan Birdie, bakıcılar için verimliliklerini artırabileceği ve bakım sağladıkları kişilerin yaşamlarını da iyileştirmeyi amaçlayan araçlar sunuyor.

Ihtiyar bakımı konusunda bir işletim sistemi gibi çalışan Birdie, 700'ü aşkın bakım işletmesi ile birlikte çalışıyor. Birdie platformunun bugüne dek 8 bini aşkın aile kadar kullanıldığını da ekleyelim. SaaS platformu olarak hizmet veren Birdie, hasta yönetimini kolaylaştıran araçlar sunuyor.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Birdie kurucu ortağı ve CEO'su Max Parmentier, yerel bakım şirketleri ile partner anlaşmaları imzaladıklarını ve Avrupa'da büyümeye devam edeceklerini paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/29/yasli-bakimina-odaklanan-birdie-30-milyon-dolar-yatirim-aldi