Son 1 sene içinde bilhassa Web3 alanına yaptığı yatırımlar ile karşımıza çıkan Animoca Brands'in Temasek liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. TechCrunch Disrupt sahnesinde konuşan Animoca Brands kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Yat Siu, Meta'nın metaverse alanındaki çalışmaları ile ilgili kayda değer açıklamalarda bulundu.

Meta'nın metaverse birimi için asgari 10 milyar dolar harcayacağını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Konuşmasında Meta'nın 10 milyar dolarlık masraf duyurusunu andıran Yat Siu, 10 milyar dolarlık bütçenin Meta'nın metaverse çalışmalarında başarılı olması için yeterli olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Meta'nın metaverse yaklaşımının idareli olarak akılcı olmadığını bildiren Siu, Meta'nın insanları metaverse platformuna girmeye cesaretlendirmek adına çok daha artı para harcamak zorunda kalabileceğini de sözlerine ekledi. Meta'nın lideri konumunda yer alan Mark Zuckerberg ile ilgili açıklamalarda da yer alan Siu, Zuckerberg'ün blockchain teknolojisinden anladığını ve bu meslek için dürüst insan olduğunu da belirtti.

Meta'nın metaverse konusunda az önce beklediğini bulamadığını ve Meta Horizon Worlds'ün de kısa zaman önce takriben 100 bin aylık etkin kullanıcı kaybettiğini de paylaşalım. Meta'nın metaverse konusunda başarılı olup olmayacağını ise süre gösterecek. 

Animoca Brands'in Web3 ve blockchain konusunda epeyce gösterişli bir firma olduğunu da hatırlatalım. Metaverse dünyasının en manâlı isimleri aralarında bulunan The Sandbox'ın sahibi konumunda bulunan Animoca Brands, OpenSea, Dapper Labs ve Axie Infinity gibi projelerin de yatırımcısı.

Yat Siu tarafından aktarılan bilgilere kadar şu lahza için Animoca Brands'in portföyünde ise 380'den fazla şirket bulunuyor. Hong Kong merkezli olarak yönetilen Animoca Brands'in 1000 şahsiyet bir ekibe sahip olduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/21/yat-siu-meta-nin-10-milyar-dolarlik-metaverse-harcamasi-yeterli-degil