Sıradan bir birey, haftanın iki saatini alışveriş yaparak; haftanın 7 saatini ise mutfakta geçiriyor. Sene bazlı düşündüğümüzde bu birey 365 günün 20 gününü, gıda alışverişi yaparak ve yemek yemek pişirerek geçiriyor. Bundan Başka özellikle tek yaşayanlar, bir yemek yaparken tariflerin çoğunlukla 2'den pozitif kişiler için olduğunu ayrım etmişlerdir. Bu da hem yemeklerin artı yapılmasına ve bu nedenle gıda israfına hem de bütçeye oldukça zarar verebiliyor.

Pişir adlı tatbik, şehir halkı insanın yalnızca doğrusu ihtiyacı olan malzeme alışverişini, pişirmeye hazırlanmış yıkanmış doğranmış şekilde kapısına değin getirerek vakit tasarrufu sağlamasını ve evinde ayrıca bilinen olduğu keza de daha önce denemek isteyip çekindiği yemekleri zahmetsizce hazırlayabilmesini amaçlıyor.

Siparişi bahşedilen yemeklerin bütün malzemeleri o yemeğe özel bir kutu içinde kapınıza geliyor

Pişir'den siparişi verilen yemeklerin bütün malzemeleri o yemeğe özel bir kutu içinde kesilmiş, tartılmış ve yıkanmış şekilde kapınıza geliyor. Sistem bir platform mantığı ile çalışıyor, yani Pişir'de en sevdiğiniz şefler de, gözde restoranınız da bulunuyor. şu anda platformda birçok dünya mutfağından yüzlerce çeşit ürün yer alıyor. Bu kapsamda belirli kategorilerin olduğunu da belirtmek lüzum. Kullanıcılar çorba, atıştırmalık, bowl, Türk mutfağı, et yemekleri, deniz mahsulleri gibi kategorilerimizden tat alma tadına uygun yemeği seçebiliyorlar. Kısaca Pişir; alışveriş listeleri ile veya pişirme öncesinde saatlerce süren kesme yıkama işlemleri ile uğraşmadan, yalnızca kutuyu açıp birleştirip pişirerek yemek yemek yapılmasına olanak sağlıyor.

Pişir'i denedik

Pişir'i kişisel olarak test fırsatı da yakaladım ve epeyce memnun kaldığımı söyleyebilirim. Uygulamayı uygulamak için ilk kez bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Akabinde adres bilgisi ve ödeme yöntemi ekliyorsunuz ve dilediğiniz siparişi verebiliyorsunuz. Ürünleri seçerken kaç şahsiyet olduğu, içinde hangi malzemelerin yer aldığı ve tarifin nasıl yapılacağı gibi bilgileri bulabiliyorsunuz. Et yemeyen biri olarak vejetaryen tariflerde bu bilginin belirtildiğinin de altını çizmem lüzum. Anadolu yakası için tarifler en erken bir gün sonra gelebiliyor ve bu zamana kadar seçtiğim zaman aralıklarında hiçbir bezginlik yaşamadım. Kutuyu teslim eden kuryeler de oldukça güler yüzlüydü. 

Tarifleri denediğimde ise hepsinin aslında ölçülü ve leziz olduğunu fark ettim. Hatta 1 şahsiyet porsiyonların bir hayli fazla olduğunu da söyleyebilirim, zira yaptığım yemeklerin birçoğunu ertesi gün de yiyebildim. Kısacası Pişir, benim için bende fazlasıyla hoş bir izlenim bıraktı.

Aralco Group bünyesinde, 50 karakter ekip göre hayata geçirildi

Pişir, Aralco Group tarafından hayata geçirildi. Aralco Group Kurucu Ortakları Arda Galin ve Alişan Yıldız, grubun 3 ana dalda etkinlik gösterdiğini söylüyor. Aralco Restaurant Management ismi bahşedilen yapı bütün lisans hakları kendilerine ait farklı konsept ve mönü içerikleri olan lokanta markalarının operasyonlarını yürütüyor. Unichef, 3000 metrekarelik tesisi ile bambaşka ölçekte zincirlerin mönü mühendisliği, arz zinciri oluşturulması ve üretimlerini gerçekleştiriyor. Grubun yeni girişimi ise Pişir.

Pişir, 50 kişilik bir takım göre hayata geçirildi. Ambar ve lojistik süreçlerinden yazılımın geliştirilmesine bütün süreçler şirketin kendi bünyesinde gerçekleştirildi. Pişir'i geliştirme süreci 18 ay sürdü. Şirket, derhal kendi öz kaynakları ile ilerliyor. Gelirlerini ise satışını yaptığı ürünler ve sponsorlu iş birliklerinden elde ediyor.

Pişir, şimdi İstanbul'un belirtilmiş noktalarında "benzer gün teslim" uygulamasıyla etkinlik gösteriyor. Diğer bölgelerde ise kullanıcılar, "ertesi gün teslim" özelliğiyle siparişlerini ertesi gün veya diledikleri öteki günlerde alabiliyorlar. Yakın bir zamanda da bütün İstanbul'da aynı gün teslim uygulamasını hayata geçirilecek. Pişir'in hedefi, 1 sene içinde İstanbul içinde faaliyetlerini artırdıktan sonra başta tüm büyükşehirlerde ve yurt dışarıya yaygınlaşmak.

Pişir'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız içinse Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/19/yemek-siparislerinin-tum-malzemelerini-ozel-kutularda-pisirmeye-hazir-olarak-gonderen-girisim-pisir