Son dönemde bütün sosyal ağ hesaplarında, çoğu dost muhabbetinde en fazla konuşulan konulardan biri hiç kuşkusuz Netflix'in orijinal yapımı Squid Game. Netflix, bir anda bu denli popüler olmasıyla herkesin ilgisini çeken yapımla ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Şirketin Netflix Geeked hesabı Squid Game'in ilk 17 gününde global olarak 111 milyon birey tarafından izlendiğini açıkladı. Hem Squid Game, hizmetteki birincil 28 gününde 100 milyonu aşan ilk Netflix dizisi oldu.

It took more than 10 years for Hwang Dong-hyuk to get Squid Game made.

It only took 17 days and 111M global fans to become our biggest ever series beygir launch (and the first to surpass 100M when it premiered). pic.twitter.com/zVF8GjHIkQ

— Netflix Geeked (@NetflixGeeked) October 12, 2021

94 ülkede Netflix'in en fazla izlenen içerikleri aralarında ilk sırada

The Verge'ün haberine göre Squid Game'in bu izlenme sayısı şuna göre oluşturuluyor; diziyi en düşük iki dakika boyunca izleyen hesapların sayısı baz alınıyor. Bu metrik halihazırda Netflix'in en fazla izlenen içeriklerini düzenlemek için kullandığı bir metrik. Netflix sözcüsü, Squid Game'in 94 ülkede Netflix'in en fazla izlenen içerikleri arasında birincil sırada olduğunu belirtti. ABD'de ise öncelikle İngilizce olmayan bir içerik birincil sıraya yerleşmiş oldu. 

İzlemeyenler için her yerde uyaralım, bundan sonrası biraz spoiler içerebilir. Squid Game, önemli miktarda borçları olan bir grup insanın belirli kişiler kadar bulunması ve bir oyuna yönlendirilmesini odağına alıyor. Güney Kore'nin unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynayarak belirli bir para ödülünü kazanmaya çalışan 450'den pozitif birey birincil oyuna değin durumun ciddiyetini ayrım etmiyor. Ama ilk oyundan sonradan çocuk oyunlarının şiddetle birleştiği nokta ortaya çıkıyor ve oyuncular içinde bulundukları yerden sağ çıkmak için bütün oyunları başarıyla geçmeye çalışıyor. 

Squid Game, izlenme sayısının dışarıya da öyle popüler oldu oysa hemen oyuncuların dizide giydikleri eşofmanlar, ayakkabılar, kostümler az daha tüm e-ticaret sitelerini sarmış durumda. Kısacası tüm dünyada ciddi bir Squid Game çılgınlığı var. Bu nereye dek sürer, ikinci sezon ne zaman kazanç bilinmez, fakat Netflix, Squid Game'den istediğini almış görünüyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/13/guney-kore-yapimi-squid-game-netflixin-en-cok-izlenen-orijinal-icerigi-oldu