Pandemi ile hayatımızda birçok değişim yaşandı. İş yapış şekillerimiz değişti, toplantılar, etkinlikler online yapılmaya başlandı. Oysa şayet de en önemlisi pandeminin başında geçici sandığımız uzaktan çalışmaların bundan böyle yavaş yavaş daimi ışık halkası gelmesi oldu. yine de globalde çoğu teknoloji devi bu kapsamda ofise dönüş takvimlerini, ertelemeli de olsa açıklamaya başladı. Bütün bunların yanı sıra hibrit çalışmada da ciddi bir çoğalma yaşandı. 

Şimdi edindiğimiz bilgilere tarafından ülkemizdeki teknoloji ekosisteminin önemli şirketlerinden biri olan Yemeksepeti de uzakta çalışmayı 1 Nisan 2022 tarihine kadar uzattı. Şirket, lahza itibarıyla uygulamakta olduğu uzak alıştırma sistemine bu tarihe değin aynı şekilde devam edecek. Ofise dönüş tarihi konusunda her ne değin 1 Nisan'da karar kılınmış olsa da fiilen bunu ilerleyen dönemdeki şartların şekilendireceğinin altını çizmekte menfaat var.

Yemeksepeti son dönemde birkaç öbür konuyla gündemimizdeydi. Bunlardan ilki Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın'ın CEO'luk görevini Mert Ebedi'ye devretmiş olması. Mert Sonsuz, CEO olmadan önce şirkette Chief Business Development Officer görevini yürütüyordu.

Bir öteki konu ise Yemeksepeti'nin verilere karşılık fidye talebi aldığı iddiasıydı. Yemeksepeti, kullanıcı data tabanınına yönelik siber hamle gerçekleştirildiği ve buna karşılık fidye istenildiğine dair gündem üstüne sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, şirketin yapılan yasa dışı teklifi değerlendirmeye bile almadığı vurgulanırken, bu son olayla benzer olarak herhangi bir veri ihlali veya hırsızlığı saptama edilmediği dile getirilmişti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/24/yemeksepeti-ekibi-1-nisan-2022-ye-kadar-evden-calismaya-devam-edecek