İlk olarak Temmuz ayında duyum olarak paylaştığımız Yemeksepeti'nin Marketyo satın alması, Ağustos ayında resmileşmişti. Bu satın almayla birlikte Marketyo ekibi Yemeksepeti'nin bir parçası haline gelmişti. Yemeksepeti ise Yemeksepeti Mahalle adını verdiği yeni servisini bu birleşme ile daha kolay ve hızlı bir şekilde hayata geçirebilmeyi amaçlıyordu. Satın almadan yaklaşık 1 buçuk ay sonra Yemeksepeti Mahalle kullanıcılara açıldı. 

Yemeksepeti Semt'ye Yemeksepeti uygulamasının sağ üst köşesinde yayınlanan Yemeksepeti Semt sekmesi üzerinden erişebiliyorsunuz. Şirketin Eylül ayında logo değişiminin yanı sıra gerçekte da tasarım yeniliği yaptığını hatırlatalım. Bu tasarım yeniliğinin, uygulamayı şirketin Banabi ve Semt hizmetlerini kapsayacak şekilde yapılandırmaya yönelik olduğunu söyleyebiliriz. 

Yemeksepeti Mahalle Nasıl çalışıyor? 

Kullanıcılar, Yemeksepeti Mahalle üzerinden mahallelerindeki esnaflardan ve lokal market zincirlerinden istedikleri her ürünü hemencecik sipariş edebiliyor. Hepsi sekmesinde dükkanları görerek alışveriş yapabildiğiniz gibi kategorileri seçerek istediğiniz ürünü ayrı esnaflardan tedarik edebiliyorsunuz. 

Kategoriler aralarında market, şarküteri, kuruyemiş, kasap ve petshop yer alıyor. Yemeksepeti Semt ile esnafların dijital dünyaya adım atabildiğini söyleyebiliriz. 

Hatırlarsanız Yemeksepeti, Eylül ayında Yemeksepeti Mahalle'de yer elde etmek isteyen esnafları ön başvuru formu yapmaya ziyafet etmişti. Başvuruyu değerlendiren ufak işletmelerinin gerçekte yer aldığını anlatmak muhtemel. 

Yemeksepeti Semt ile hizmet yelpazesini genişleten Yemeksepeti “süratli ticaret” pazarında kendine manâlı bir yer edinmeyi planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/14/yemeksepeti-yemeksepeti-mahalle-yi-yayina-aldi