Yeni iPad Pro’larda kullanılan Ufak LED ekranlar, bilhassa bakış tarafında Apple’ın tabletine manâlı derecede iyileştirmeler getirdi. Bu ekranın tedarikçisi TSMT, acilen MacBook Pro modelinin de Mini LED ekranlar ile donatılacağını söylüyor. Hatta acilen üretim aşamasına geçildiği ve 14/16 inçlik modeller içinde ekranlar geliştirildiğini vurguladı.

Yeni MacBook Küçük LED ekranlarla donatılacak

Mini LED ekranlar hiç şüphesiz yeni MacBook Pro’lar için daha iyi görüş efekti sağlayacak. Basmakalıp LCD ekranlara göre bu ekran; gerek ışık kontrolü, gerekse parlaklık ve renk tarafında mükemmel tecrübe sunacak.

Ekran özelliklerine ilave olarak yeni MacBook işlemci tarafında da zinde donanımlara sahip olacak. İddialara kadar Apple bu bilgisayarında; TSMC’nin ikinci cins 5nm’lik sürecine dayanan M2 yonga setine yer verecek. Böylece zor tüketimi yüzde 10 azalacak, performans ise yüzde 5 oranında artacak.

Tasarım tarafında ise MacBook Pro kavisli yapısına veda edecek. Bunun yerine iPhone 12 serisine aynı düz ve tepede olan açısal bir görünüme sahip olacak. öte taraftan Apple’ın yeni MacBook Pro bilgisayarı, onarılmış bir MagSafe ile donatılacak. Bu, bilgisayarın sıkıntı hızını eskisine göre epeyce arttıracak.

Tanıtım tarihi hakkında ise tartışmalar hala sürüyor. Fakat yeni tür MacBook’un gelmesi en düşük üçüncü çeyreği bulacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/yeni-macbook-pro-hakkinda-onemli-gelisme
Yorumlar