Yeni nesil pil teknolojileri geliştirme hedefi ile kurulan Batron Enerji, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere kadar Batron Enerji, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya ve Mustafa Özçilingir'in lider yatırımcılığında TRANGELS, ERBAN ve Kültepe Yatırım kadar köprü yatırımı aldı. 

Laf konusu yatırımın 18 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Batron Enerji'nin ne değin yatırım aldığı ile ilgili parasal teferruat ise paylaşılmadı. 2018 yılında bir tohum yatırım da alan Batron Enerji, Teknogirişim sermayesi desteği programı ile kuruldu. 

Paylaşılan bilgilere kadar Batron Enerji'nin aldığı ilk yatırıma oranla değerlemesini 6 katına çıkardığını da ekleyelim. Beyaz yaka çalışan sayısını 5 katına çıkaran Batron Enerji, aldığı yeni yatırımla birlikte takımını daha da güçlendirerek Teknopark'ta bulunan ofisine ilave olarak 2 bin m2'lik Ar-Ge ve Ür-Ge tesisinde 2022 yılı içinde hızlı üretime geçmeye de hazırlanıyor.

Konutlar ve ofisler için akıllı pil, elektrikli vasıta yük istasyonu, zeki direk, mobil şarj aletleri ve yüksek teknoloji Li-Ion batarya sistemleri geliştiren Batron Enerji, hem insansız araçlar, askeri cihazlar, tekneler, dronelar ve tıbbi cihazlar kadar kullanılan pil sistemleri üstünde de çalışıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/05/yeni-nesil-batarya-teknolojilerine-odaklanan-batron-enerji-18-milyon-tl-degerlemeyle-kopru-yatirimi-aldi