Yeni nesil bir teslimat servisi olarak hizmet veren İsveç merkezli Instabox'ın değerlemesinin 1 milyar doları aştığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza meydana çıkan yeni bilgilere kadar Instabox, İsveç merkezli bir diğer yeni nesil teslimat girişimi olan Budbee ile birleşmeye hazırlanıyor.

Instabox ve Budbee firmalarının birleşmesi ile karşımıza çıkacak olan Instabee isimli şirketin değerlemesinin 1,7 milyar dolar olması bekleniyor. 2015 yılında Alexis Priftis, Johan Lundin ve Staffan Gabrielsson kadar Stockholm'de kurulan Instabox, aldığı 190 milyon dolarlık yatırım ile birlikte değerlemesini 1 milyar dolara çıkarmıştı.

Tıpkı Instabox gibi 2015 yılında Stockholm'de kurulan Budbee'nin değerlemesi ise 700 milyon dolar. Bugüne değin alınan yatırımlara baktığımızda ise Instabox'ın 336 milyon dolar, Budbee'nin ise 154 milyon dolar yatırım aldıklarını görüyoruz.

Instabox ve Budbee'nin birleşmesi ile kurulacak Instabee'nin Avrupa'nın en büyük yeni nesil teslimat şirketi olması bekleniyor. Instabox şu an için İsveç, Danimarka, Hollanda, Norveç ve Almanya'da faal olarak hizmet veriyor. Budbee'nin hizmet verdiği ülkeler ise İsveç, Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Belçika.

Birleşme ile kurulacak olan Instabee şirketinin CEO'su ise Budbee kurucu ortağı Fredrik Hamilton olacak. Instabox kurucu ortağı Alexis Priftis ise yönetim kurulu başkanı olarak ödev alacak. Instabee şirketinin en büyük yatırımcısı konumunda ise Kinnevik bulunacak. Şirketin öteki yatırımcıları ise Creades, EQT, Verdane, AMF, Stena Sessan, H&M, CNI Nordic ve Tham Invest. 

Birleşme anlaşmasının tamamlanması için İsveç Rekabet Kurumu'ndan onaylama alınmasının gerektiğini de ekleyelim.  Instabox ve Budbee'nin birleşmesi konusunda açıklamalarda bulunan Budbee kurucu ortağı Fredrik Hamilton, Instabox'nın Budbee için çok iyi bir tercih olduğunu dile getirdi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/19/yeni-nesil-bir-teslimat-servisleri-instabox-ve-budbee-birlesiyor