Yeni cins hava yolu şirketi olarak tanımlanan Aero Technologies 65 milyon dolar aldı. 65 milyon dolarlık yatırım, Albacore Capital Group kadar ortak yönetildi. Tura Expa ve Keyframe Capital'in yanı sıra Capital One Ventures da katıldı. ABD merkezli şirketin değerlemesi 300 milyon dolara çıktı. Şirket, yeni gelen yatırımı yeni pazarlara başlatmak.

Özel jet kiralama girişimi, 2013 yılından beri etkinlik gösteriyor.16 koltuklu135 jet ve 13 koltuklu 735 uçaktan oluşan bir filoya sahip. Misafir Etme pazarına odaklanan Aero, ABD'de şu anda Los Angeles, San Francisco, Aspen, Los Cabos Sun Valley; Avrupa'da Londra, Ibiza, Mikonos ve Nice'e sefer düzenliyor. Jet kiralamanın maliyeti ise ortalama 1700 dolar... Şirket, otel zincirleriyle meslek birliği yapıyor. 

Özel jet kiralama girişimleri yatırım şirketlerinin yanına ağırlama dünyasının önemli isimlerinin de dikkatini çekiyor. 2015'te ABD'li meşhur hiphop müzisyeni Jay-Z özel jetler için rezervasyon yapmayı sağlayan bir uygulamaya yatırım yaptı. Yatırımcı, Jetsmarter adlı girişimin iki yatırım turuna ansızın katıldı. Şirketin yatırımcıları aralarında Suudi Arabistan kraliyet ailesi üyeleri de yer alıyor.

Florida merkezli JetSmarter, özel uçakları bir araya getiren ve özel uçak kiralamak isteyen müşterilere özel hizmet veren bir teşebbüs. Şirket, 2012'de özel havacılıkta bir köklü değişiklik yaratmak amacıyla kuruldu. Müşterilerine özel uçak kiralama konusunda tezgâhtar oluyor. JetSmarter üzerinden veya epeyce şık bir arayüze sahip mobil uygulamaları üzerinden reel zamanlı olarak uçuş planlanmasını muhtemel kılıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/18/yeni-nesil-hava-yolu-sirketi-olarak-tanimlanan-aero-technologies-65-milyon-dolar-aldi