Kısa video odaklı yeni nesil içerik platformu GAIN, bugün paylaştığı bir bildirim ile Apple TV ve Android TV üzerinden erişime açıldığını duyurdu. Bu Nedenle kullanıcılar GAIN'i sadece mobil uygulamadan değil, evdeki akıllı televizyonlarından da izleyebilecek. Hatta bildirimlerde yer almayan bir noktayı da belirtelim fazla web tarayıcısından GAIN'i izleyebiliyorsunuz.

GAIN'in akıllı TV sürümünde mobil sürümden ayrı olarak TV sürümünün başlangıç ekranında kullanıcıyı aracısız olarak bir video karşılamıyor. Doğrusu bunun kullanıcı deneyimi açısından manâlı ve olumlu bir metamorfoz olduğunu anlatmak olası. Zeki TV sürümünde şimdilik en büyük eksiklikse program bitimine yakın "bir sonraki bölüme devam et" veya "başka bir şey izle" gibi önerilerde bulunmuyor. Başlangıç aşaması eksikliği olarak göze çarptığını söyleyebiliriz. Zira yönlendirme ve öneriler, kişilerin daha pozitif içerik tüketmesinin en etkin yollarından biri. 

Şirket, bu yeni güncelleme ile iOS'a ekran bölme özelliğini de getirdi. Kullanıcı hayatını oldukça kolaylaştıran özelliğin dışarıya GAIN'de şimdiye eksikliği en çok hissedilen nokta ise "izlediklerin" sekmesi. Kullanıcıların daha önce izledikleri içeriği ayrı bir başlık ya da sekme aşağı görmesi, şimdi yeni bölümünü izle gibi bir sekmenin olması ayrıca yeni içeriklerin daha pozitif öne çıkmasını sağlayabilir keza de kullanıcı deneyimini artırabilir.

GAIN, kaliteli, kısa ve benzersiz içerikleriyle özellikle pandemi sürecinde izleyiciler için içerik tüketimi açısından sosyal ağların alternatifi olarak konumlandı. Yayınlama hayatına Mücbir Yeni Yıl Partisi ile başlayan GAIN, Özelden Yürüyenler, Yeniden Söyle, Duraktan Durağa yapımları ile Influencerların gücünü ve yaratıcılığını arkasına almış durumda. Platformun, geniş ekrana geçerek, izleyicilerin daha geniş zamanlarda ve uzun vakit içerik tüketimesini teşvik ettiği aşikar. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/07/yeni-nesil-icerik-platformu-gain-akilli-tv-lerden-de-izlenebilecek