Mesut Çevik ve Ahmet Sanatçı'nın yeni NFT platformu ELYT'i sizlere mart ayında tanıtmıştık.  Ağustos ayı sonunda açık beta dönemini tamamlayan tip sadakat ve pazarlama platformu ELYT.netFinberg liderliğinde kurumsal VC'lerin ve stratejik isimlerin katılımı ile 8 milyon dolar değer biçme üzerinden tohum yatırımı aldı. Bu noktada Finberg'in 27 teşebbüs ve 7 fona toplamda 47 milyon dolar yatırım gerçekleştiren ve 250 milyon dolarlık fon idare eden bir kurum olarak öne çıktığını hatırlatalım. 

Valensas Kurucu Ortakları Akın İdil ve Bilge Algül İdil, Finartz Kurucusu Evren Demir, Birleşik Ödeme Kurucusu İlker Sözdinler de tohum yatırım turuna katılanlar arasında yer alan isimler oldu.

Teknoloji yazarı ve Blockchain teknolojisine yönelik çalışmaları ile tanınan Ahmet Sanatçı ve Türkiye bilişim basınında 20 yılı aşkın deneyimi ile etkin isimlerinden Mesut Çevik kadar kurulan ELYT.net, blokzinciri teknolojisi ve NFT varlıklarını kullanan yenilikçi bir iş modeli sunuyor.

ELYT.net tohum yatırım turunun liderliğini gerçekleştiren Finberg Idare Heyeti Üyesi İhsan Elgin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Ahmet Ressam ve Mesut Çevik, yıllardır yeni teknolojiler alanında kazandıkları deneyimi ve becerikli vizyonlarını, ELYT markası aşağı hayata geçirdiler. NFT endüstrisindeki tatbik senaryosu net olan işlere odaklanacak olan ELYT'in bilhassa de şirketler için çok manâlı bir meslek ortağı olacağına ve sadakat programları gibi uygulamaları geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. NFT teknolojisinin yakın gelecekte iyelik kavramının kökten değiştirdiğine şahitlik edeceğiz. ELYT ile birlikte bu değişimin bütün ortasında yer almak bizi çok heyecanlandırıyor.”

ELYT Kurucu Ortağı Ahmet Usta ise yatırımı yazılım geliştirme süreçlerinde kullanacaklarını belirtti: 

 “Gerek markalara gerekse influencerlara eşsiz bir pazarlama arabulucu sunuyoruz ve bunu yaparken NFT'leri kullanmaları için bir kapı açıyoruz. Aldığımız yatırım ile yazılım geliştirme süreçlerimize devam ederken büyümeye odaklanacağız” dedi.

ELYT Kurucu Ortağı Mesut Çevik yatırımın artış sürecini hızlandıracağını açıklama etti:

“Esas olarak ELYT sınırsız seçeneklere sahip bir tip sadakat programının fazla kısa sürede hayata geçirilmesini olası kılıyor. Bizim için çoğaltma sürecimizi hızlandıracak stratejik yatırımcılarımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/19/elyt-net-tohum-yatirim-turunu-8-milyon-dolar-degerleme-ile-tamamladi