Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu, yeni nesil web site monitörleme servisi sunan Peyk'e 100 bin dolar yatırım yaptı. Peyk'in aldığı bu tohum yatırımı Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun 5. yatırımı oldu. Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurucuları aralarında Albaraka Türk, Vakıf Katılım ve Bilişim Vadisi'nin yer aldığını hatırlatalım. 

Girişimin faaliyet alanı 

Gais Security bünyesinde geliştirilen Peyk, geçtiğimiz aylarda Osman Doğan, Can Umay ve Burak Dönmez göre şirketleştirildi. Peyk, geliştirmiş olduğu web sitesi monitörleme servisi ile birkaç adımda işletmeler ve bireysel kullanıcılar için çözümler sunuyor.

15'ten artı modülü yer alan platform, web sitelerinde bulunan uygunsuz içeriklerin tespitinden, kaynak kod değişikliklerinin takibine, web sitesinde kullanılan teknolojilerde bulunan emniyet açıklarından, mahsul fiyat değişikliklerinin tespitine kadar çok geniş bir skalada hizmet vermeyi amaçlıyor. Bu sayede Peyk, geleneksel monitörleme ürünlerinin denetleme ettiği erişilebilirlik durumunun haricen içeriklerde yaşanan değişiklikleri de saptama edebiliyor.

Peyk'in kullanıcı dostu arayüzüyle kullanıcıların fazla kısa sürede adapte olup, monitörleme süreçlerini başlatmasına imkan tanıdığını söyleyebiliriz. Buna ilave olarak içerisinde bulundurduğu korelasyon motoru bir uçtan bir uca profesyonel kullanıcıların ön tanımlı kuralları kullanarak milyonlarca yeni kural oluşturabileceklerini ekleyelim. 

Girişimin gelecek planları 

sırası gelmişken girişimin yeni cins monitörleme üzerine mahsul ailesi üretmeyi hedeflediğini de belirtelim. Peyk yakın tarihte devreye almayı planladığı Slack, Teams ve Telegram entegrasyonlarıyla ile birlikte kullanıcıların monitörleme süreçlerini kullanmış oldukları iletişim uygulamasından çıkmadan yönetebilmesini hedefliyor.

acilen açık beta sürümünü yayınlayan Peyk, kullanıcıları beta sürümünü deneme etmeye ağırlama ediyor. 

Kurucuları aralarında yer aldıkları Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun 5. Yatırımını Peyk yatırımı hakkında  yorumlama yapan Albaraka Portföy Genel Müdürü Belirli Özer şöyle konuştu: 

Şu başlıca dek birçok reformcu start up'a yatırım yapılıyor olmasını ekosistemin gelişimi açısından son derece kayda değer buluyorum. Bu yatırımla birlikte start up'ların büyümesi ve gelişmesi için böyle çok paydaşlı yapıların çok kayda değer olduğunu düşünüyorum. Ve inanıyorum oysa defalarca birlikte daha katma kıymetli ve yenilikçi yatırımlarla ekosistemi büyütmeye devam edeceğiz

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/yeni-nesil-web-site-monitorleme-servisi-sunan-peyk-100-bin-dolar-yatirim-aldi