Dolby‘nin video formatı, gelişmiş resim kalitesi sağlayan yüksek dinamik aralığı destekliyor. İlk etapta Xbox Series beta testçilerinin kullanabileceği güncelleme, düşük video gecikmesi, ALLM, VRR ve diğer özellikleri kapsıyor. ALLM yani otomatik düşük geç kalma moduyla kullanıcılar izledikleri şeylere kadar uygun modları seçebilecek. Daha yumuşak eylem sağlayan akışkan yenileme hızı VRR ise, takılmaları en üye indiriyor.

Söz konusu gelişme ile Dolby Vision desteği oyunlarda ilk kez sunulmuş olacak. Ancak yeni cins Xbox Series konsollar halihazırda HDR sızıntı uyumluluğuna sahip olduğundan bu konsollar açısından büyük bir icat fark etmeyecek.

Bir diğer önemli konu ise hangi oyunların Dolby Vision ile destekleneceği. Bir Microsoft sözcüsü, Dolby Vision‘da hangi oyunların bulunacağını söylemeyi reddetti. Sözcü, olarak şu ifadeleri söyledi:

“İş ortağı planlarımızdan hiçbirini bozmayacak olsa da şimdi bunu söylemem. Şimdilik sadece oyunların geliştirilmekte olduğunu ve zinde bir oyun kütüphanesi meydana getirmek için stüdyolarla ilişkilerimizi geliştiriyoruz.”

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xbox-konsollarina-dolby-vision-destegi-geliyor
Yorumlar