Komisyonsuz Türk ve Amerikan sermaye payı alım satımına odaklanan bir teşebbüs olarak karşımıza meydana çıkan Midas'ı ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yakın zamanda beta sürecine başlaması da beklenen Midas, yatırım aldığını duyurdu.

Teşebbüs tarafından edindiğimiz bilgilere göre Midas, Denizbank'tan 1 milyon dolar tohum yatırım aldı. Midas'ın değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim.

Kısa süre önce Anapara Piyasası Kurulu (SPK) lisansını da bölge girişim, Türk hisselerinde kesin bir hacme değin komisyonsuz, Amerikan hisselerinde ise yalnızca çok küçük bir sabit aidat ile komisyonsuz operasyon imkanı sunuyor. Midas'a yapılan 1 milyon dolarlık tohum yatırımın Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun birincil yatırımı olduğunu da ekleyelim. 

Deniz Ventures yatırımı ve Denizbank meslek birliği ile en tehlikesiz yatırım deneyimini hedeflediklerini dile getiren Midas kurucu ortağı ve CEO'su Egem Eraslan, bu yatırımın banka standartlarında güvenliği hedefleyen Midas için büyük bir adım olduğunu da paylaştı.

İnovasyon ve girişimcilik çalışmalarını 360 derece desteklemek üzere Deniz Ventures yatırım fonunu kurduklarını ve bu çatı aşağı ayrıca DenizBank kurumundaki keza Türkiye'deki girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı ve Deniz Akvaryum İnovasyon & Girişimcilik Merkezi Grup Müdürü Gürhan Çam, ilk yatırımlarını Midas ile gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını da paylaştı. Son olarak ilerleyen dönemlerde Midas platformunu deneyimlediğimiz bir içeriği sizlerle paylaşacağımızı de belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/08/yeni-nesil-yatirim-uygulamasi-midas-1-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi