Bu yıl ilk kez Volkswagen Grubu‘nun MQB-A0 platformuna geçen Skoda Fabia, hemen hemen ayrıntılarıyla yenilendi. Önceki nesle kadar 111 mm daha uzayan otomobil, 4.108 mm‘ye ulaştı. Böylelikle yolcular için ekstra alan açıldı. Standart olarak 305 litre olan bagaj kapasitesine sahip 2021 Fabia, katlanabilir arka koltuklar sayesinde bu kapasiteyi 1.125 litreye kadar çıkarabiliyor.

Fabia’nın valiz hacmi

Büyük Kasaba içi kullanımlar için idareli bununla birlikte da devingen bir sürüş sunan Fabia, 1.0 TSI motor ile geliyor. Bu motor, 95 PS zor ve 160 Nm tork sağlıyor. Şanzıman olarak DSG (Direct Shift Gearbox) otomatik şanzıman kuvvet aktarımı sağlıyor. Vasıta 100km’de sıradan 5,9 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca etkin silindir teknolojisi (ACT) yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmayı sağlıyor.

Yeni Skoda Fabia 11 renk seçeneği ile sunuluyor.

Yeni Fabia ile fazla fonksiyonlu direksiyon simidini, radyo ve telefon gibi alt cihazları gözden geçirmek için kullanabileceksiniz. Ekipman seviyesine kadar standart olarak sunulan Swing Plus radyo, ileri seviyeli menü ve fonksiyonlara sahip.

6.5’’ büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü ekran otomobilin tüm sistem ayarlarının dokunmatik kontroller vasıtasıyla yönetilmesine olanak tanır. Bunlara ek olarak özel geliştirilmiş ŠKODA Sound Sistemi  barındıran araç, altı hoparlöre sahip. Özel bir yazılım kullanan Skoda,  ön ve arkadaki sanal hoparlörler tamamen yüksek kalitede surround ses sunuyor.

Fabia’nın kabin tasarımı

İlk kere bu sene Fabia modellerine gelen, 10,25 inçlik “sanal kokpit” ekranı opsiyonel sürüş destek teknolojisi, şerit tutma teknolojisi,  uyarlanabilir sürat sabitleyici ve hızın otomatik olarak kontrol edilmesi için sinyâl tanınma gibi öteki işlevler sağlıyor. Oysa yenilikler bunula sınırlı kalmıyor. Skoda’nın Yolculuk Asistanı da birincil kere bu modelle Fabia kullanıcılarıyla buluşuyor. Vasıta hem, park ederken sürücünün direksiyon işini devralabilen âmâ nokta tanınma ve park yardımı ile de sunuluyor. Öteki özellikler arasında ısıtmalı direksiyon simidi ve ısıtmalı ön cam seçenekleri bulunuyor.

 

SmartLink bilgi-gösteri sistemi ve arka birim USB temas noktası

Geleneksel benzinli motorları kullanmaya devam edecek olan Skoda, Fabia serisini elektriklendirmemeyi seçti. Şirketin Hibrit versiyon sunmamanın nedeni, fiyatı düşük yetişmek olarak açıklandı. Model, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki Mlada Boleslav fabrikasında üretilmeye devam edecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/yeni-skoda-fabia-tanitildi-iste-yeni-ozellikleri
Yorumlar