Yenidoğan sağlığına odaklanan yerel KuartisMED 1,8 milyon dolar tohum yatırım aldı. 1,8 milyon dolarlık yatırım Arya Bayan Yatırım Platformu ve APY Ventures liderliğinde yapıldı. Yatırım turunun öteki katılımcıları arasında Growth Circuit, Techmine, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Teknoloji Yatırım A.Ş. ve Berkay Mollamustafaoğlu da yer aldı.

Laf konusu yatırım ile KuartisMED, CE sertifikasyon süreçlerini başarıyla tamamladığı ürünün yaygınlaştırılması, satış sonrası klinik peşine düşüp takip, yeni pazar ve regülasyonlara ahenklilik, pazarlama ve meslek birliği geliştirme faaliyetlerini yürütürken, yeni ürün geliştirmeye de odaklanacak.

KuartisMED kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Ahmet Saracoğlu; “Yatırım turu ile neonatoloji alanında uluslararası partnerlerimiz ile global yükselme yakalamayı hedeflemekteyiz. aynı zamanda neonatoloji gibi sıhhat sistemi için öncelikli ve sıhhat teknolojileri açısından olması gerekenden az alaka gösterilen bir alanda hekimlerin doğru ve güvenilir kararlar almasını sağlayan öncü başvuru ve ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Halihazırda önümüzdeki dönemde pazara sunacağımız dijital sağlık dikeyindeki ürün ailemiz ile sağlık profesyonelleri, yenidoğanlar ve aileleri için birincil tercih elde etmek istiyoruz.” dedi.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, KuartisMED yatırımıyla ilgili şunları söyledi: "Arya Bayan Yatırım Platformu; kurulduğu günden itibaren cinsiyet dengelenmiş girişim kriteri belirlemenin yanına, son iki yıldır teknoloji odaklı girişimlerle ilgilenerek, bu alandaki başlangıç-up'ların gelişiminde önemli rol oynuyor. Arya'da içinde derin teknolojiler geliştiren startup'lara yatırım yapmaya başladık, KuartisMED de bunlardan birisi. KuartisMED yatırımı ayrıca hayat bilimlerini destekleme keza de ileri teknolojideki startup'ların çıkmasına öncülük etmek için bizim açımızdan önemli bir yatırım. Birbirinden değerli iki tıp doktoru olan Prof. Dr. Ayşe Nur Ecevit ve Prof. Dr. Aylin Tarcan'ın bu girişimin içinde yer alması ve yenidoğan ölümlerini engelleyecek bir teknoloji üzerinde çalışmaları da Arya'daki misyonumuzu destekleyecek manâlı çıktılardan biri.”

Albaraka Portföy Genel Müdürü Belli Özer; “APY Ventures olarak sağlık teknolojileri alanında etkinlik belirten KuartisMED'in yatırım turunda benzeyen liderlik etmekten sevinç duyuyoruz. Yeni doğan esenliği için geliştirdikleri NeoSafe ürünü ile prematüre bebeklerin taburculuk kararında doktorlara sağlayacakları yardım ile komplikasyon ve vefat oranlarında ciddi bir düşüş sağlayacaklar. Sıhhat alanında donanım geliştiren girişimlerin odak alanında olduğu Bilişim Vadisi Fonumuz ile ekosistemi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şirketin ilk ürünü NeoSAFE

2012 yılında kurulan KuartisMED, yenidoğan ve bilhassa erken doğanların esenlik hali için zeki, tehlikesiz ve reformcu medikal ürünler tasarlayan, geliştiren ve üreten biyomedikal araştırma şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket, yenidoğan ve pediatri alanında uzun yıllar çalışmış, engin tecrübeye sahip akademisyen hekimler Prof. Dr. Ayşe Nur Ecevit, Prof. Dr. Aylin Tarcan ve makina öğrenmesi, bilgisayarlı görü ve sinyal işleme alanında bilirkişi olan Dr. Ahmet Saracoğlu göre kuruldu. 

Tanı koyduran, hayat kurtaran ve hayat kalitesini artıran tedavilerde kullanılmak üzere güvenli ve erişebilir tıbbi cihazlar geliştiren KuartisMED'in ilk ürünü NeoSAFE... Bu mahsul ilk olarak Avrupa Birliği Ufuk 2020 KOBİ ve TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve inovasyon destekleri ile, yenidoğanların tehlikesiz taburculuğu için geliştirildi. Bütün dünyada aileler ve sağlık sistemi için büyük bir öneme sahip olan yenidoğanlar ve her sene doğan 150 milyon bebek içerisinden, prematüre olarak kategorize edilen 15 milyon bebek de yetişkinlere göre fazla daha ayrı ihtiyaçlara sahip. Yenidoğanlarda, bilhassa de prematüre bebeklerde beslenme yeteneği bir öteki adıyla gıda matürasyonu etkin ağızdan beslenmenin başarılması, ideal çoğaltma ve hastaneden güvenli taburculuk için önemli.

Bu yüzden gıda yeteneğinin nesnel değerlendirilmesi amacıyla geliştirilmiş olan NeoSAFE, küresel afiyet pazarında önemli bir yere sahip. Çünkü medikal cihaz, non-invaziv sensörler aracılığı ile bebeklerin solunum ve yutma aktivitelerini izleyen, bu aktiviteleri ve değerleri benzersiz alet öğrenme algoritmaları ile işleyerek, besin yeteneğininin analizine karşın raporu üretiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/28/yenidogan-sagligina-odaklanan-yerel-saglik-girisimi-kuartismed-1-8-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi