Son dönemde Elon Musk ve Apple aralarında önemli bir gerginlik var ve bu duruma dair merak edilenleri bütün detaylarıyla dün sizlerle paylaşmıştık. Bu tartışmanın bir noktasında Musk, Apple'ın başvuru mağazası App Store'u da eleştirmişti. Başlangıçta App Store'daki sansürü eleştiren ve hatta Epic Games'in meşhur videosunu paylaşan Musk, Apple'ın tüm sansür eylemlerini müşterilere açık bir şekilde paylaşması gerektiğini vurgulayan bir anket gerçekleştirmişti. Elon Musk, App Store'dan alınan yüzde 30'luk komisyona da aksan yapmıştı.

Acilen ise Twitter'ın yenilenen Blue aboneliğinin, Apple'ın yüzde 30'luk komisyonundan sakınmak için her tarafta yayına alındığında iOS'ta başvuru içi satın alma olarak mevcut olmayabileceği iddia ediliyor. Musk, yenilenen özelliğin 29 Kasım'da yayına alacağını söylemişti. Ama Platformer, bu lansmanın ertelendiğini söylüyor. The Verge'ün ulaştığı kişilere kadar bu ertelemenin doğrulandığı da belirtiliyor. 

Platformer'a tarafından yenilenen Blue'da 7,99 dolardan 8 dolara bir artma ve telefon numarası doğrulaması şartı da dahil olmak üzere başka şartların değişmesi olacak. Ancak bunlara dair demin net bir bilgi mevcut değil.

Musk, paylaştığı bir tweet ile Apple'ın App Store'da Twitter'ı kaldırmakla tehdit ettiğini açıklamış ve şirketin kendilerine bunun için bir niçin sunmadığını belirtmişti. Ayrıca Twitter'ın en büyük reklamcılarından biri olduğu söylenen Apple'ın sosyal ağdaki reklamların büyük bir kısmını durdurduğunu da sözlerine eklemişti.

Yenilenen Twitter Blue ne vakit yayına alınacak, Elon Musk ve Apple arasındaki gerginlik nasıl son bulacak, ilgiyle bekliyoruz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/30/yenilenen-twitter-blue-aboneligi-apple-in-yuzde-30-luk-komisyonundan-kacinmak-icin-daha-gec-yayina-alinacak