Mobil oyun girişimlerinin ülkemizin teşebbüs ekosisteminin en manâlı alanlarından biri haline geldiğini ve her geçen gün karşımıza yeni bir mobil oyun girişiminin çıktığını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Ülkemizden çıkan yeni bir mobil oyun girişimi olan Gleam Games, ilk oyunu olan Fruit Match - Sweet Journey'i kullanıma sundu.

Peak'in birincil çalışanlarından olan ve bununla beraber Temiz.co'dan tanıdığımız Eser Yoğurtçu'nun Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Fatih İşbecer'den aldığı destekle birlikte kurulan Gleam Games, 2020 yılının son aylarında çalışmalarına başladı.

Edindiğimiz bilgilere kadar Gleam Games'in teknoloji ve mahsul tarafında kurucu ortakları Berkay Bekil ve Furkan Bekil, danışmanları aralarında ise Activision Blizzard'dan Kasım Zorlu bulunuyor. Takriben 1 yıldır ilk oyunu üzerinde çalışan Gleam Games, 1 Aralık tarihinde Hybrid Casual türündeki Fruit Match - Sweet Journey oyununu yayınladı.

Fruit Match - Sweet Journey oyunun hem iOS ayrıca de Android platformları için bedava olarak sunulduğunu da ekleyelim. Idle ve merge mekaniklerine sahip olan Fruit Match - Sweet Journey'nin ekibinde, Görsel Sanat Yöneticisi olarak başarılı oyun stüdyolarından Playrix'te belli Elena Erokhina yer alıyor. 

Gleam Games'in geliştirdikleri Marcus adlı bulut tabanlı yazılım teknolojisiyle oyun geliştirme süreçlerinde etkili ayrım yaratmasıyla öne çıkmayı hedeflediğini de ekleyelim. Şu lahza için 12 şahsiyet bir ekip tarafından yönetilen Gleam Games, yıl sonunda ise 35 kişi olmayı hedefliyor. Dilerseniz Fruit Match - Sweet Journey oyununu iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/yerli-mobil-oyun-girisimi-gleam-games-ilk-oyunu-olan-fruit-match-sweet-journey-i-yayinladi