120'den pozitif mobil oyun geliştiren yerli oyun şirketi YAMY Studio, Londra merkezli UP Venture Capital firmasından 4 milyon dolar değer biçme üzerinden yatırım aldı. Faaliyetlerini İstanbul'da sürdüren oyun stüdyosu, 2021 yılında Hoop 4 isimli oyunuyla 1 milyon indirmeye ulaşırken, 2022'de Parents Run adını verdiği oyunuyla 2 milyon barajını aştı.

YAMY Studio Kurucu Ortağı Ahmet Ferhat Akben, YAMY Studio olarak bugüne değin 120'nin üzerinde oyun geliştirdiklerini; kullanıcılar mobil oyunlarda daha pozitif süre geçirmeye başladıkça, hybrid-casual olarak bilinen mobil oyun türünün de yeni özellikler kazandığını söyledi. Hyper casual'a kadar daha uzun zaman oynanan, kesintisiz güncellenen ve oyunculara tekrar oynamak için sebepler sunan hybrid-casual türünün, 2023'ün yükselen trendlerinden biri olacağının altını çizen Akben, alınan yatırımla ekibi kaliteli yeteneklerle büyüteceklerini, geliştirdikleri oyunları kendi markalarıyla yayımlamak için çalışacaklarını söyledi.

Mobil oyunların gelişiminin, video oyun endüstrisi için bir kırılım noktasına sinyâl ettiğini vurgulayan Akben, aldıkları yatırımla oyuncu, yayıncı ve stüdyolar için kârlı bir meslek modeli oluşturmayı başarabilen mobil oyun sektörünün öncü şirketlerinden biri olma vizyonuyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

UP Venture Capital Kurucu Ortağı Ömer Uyan ise UP Venture Capital olarak yüksek çoğalma potansiyeli olan sektörlere yatırım yapma stratejileri doğrultusunda, YAMY Studio'ya yatırım yaptıklarını; bu yatırımla birlikte oyun, kimya, anapara piyasaları ve sürdürülebilir enerji sektörlerinde etkinlik belirten şirketlerden oluşan portföylerini, mevcut sektörler ve yeni sektörlerde yatırımlar yaparak büyütmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/20/yerli-oyun-sirketi-yamy-studio-up-venture-capitaldan-4-milyon-dolar-degerleme-ile-yatirim-aldi