Inofab Sıhhat Teknolojileri A.Ş, Re-Pie Portföy Yönetimi'nin çoğaltma potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak nedeniyle kurduğu Birinci Karma Teknoloji Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu ile TTGV ve FarkLabs-LifeSciences'tan yatırım aldı. Inofab, geçtiğimiz haziran ayında da klinik incelemeler alanında dünya lideri olan ERT'den ve KAREL'den 100 milyon TL değerleme ile yatırım almıştı.

ODTÜ Teknokent'te girişimciler Merthan Öztürk ve Kerem Yaşar kadar kurulan Inofab, Spirohome markası adı aşağı sağlık durumu ürünleri geliştiriyor. Inofab, Spirometre ve Spirocloud adı aşağıda geliştirdiği uzakta takip çözümleri ile akciğer fonksiyonlarını ölçerek astım, KOAH ve kistik fibrozis gibi kronik solunum hastalığı olan şahısların, ev ortamında tedavilerini sürdürmelerini sağlıyor. Hem Covid-19 salgını döneminde fazla anlam şampiyon uzak peşine düşüp takip çözümleri sunuyor.

Aldığı stratejik yatırımın yanına birçok global tasarım ödülü ve uluslararası pazarda çoğalma ile 2020 yılını kapatan Inofab Health, geliştirdiği solunum sağlığı takibi teknolojilerini 50 ülkede kullanıcılar ile buluşturdu. Ayrıca 15 ülkede kurduğu distribütörlük ağı ile bölgesel ihtiyaçları yakından karşılamaya ve sağlık durumu sisteminde sürdürülebilir meslek modelleri kurmaya devam ediyor.

Inofab Health aldığı bu yatırım ile, pandemi döneminde önemi artan uzakta rahatsızlık takibi ihtiyaçlarını karşılamak için yeni donanımlar ve yazılımlar sunarak ürün ailesini genişletecek. Bireysel solunum deneme cihazı SpiroHome'un yanında doktor hasta iletişimini güçlendiren SpiroCloud ürününde online görüşme ve online deneme deneyimleri de geliştirilen ürünler arasında. Hem 2021'de hastanelere karşın solunum test ürünü SpiroClinic ve inhaler ilaçlarını akıllı ülkü getiren dedektör teknolojilerinin de lansmanının hedeflendiğini belirtmekte fayda var. Geliştirdiği çözümleri ilk olarak ABD ve Kanada gibi global marketlere sunmayı hedefleyen Inofab Health, gireceği yeni ülkeler ile global marketlerde büyümeyi ve solunum sağlığı alanında bir dünya markası olmayı hedefliyor

Kronik solunum hastalıklarına karşın dijital sağlık durumu çözümleri sunan Inofab Health, Webrazzi Arena 2016 girişimlerinden biriydi.

Kaynak: webrazzi.com