Türkiye İnternet tarihinin ilk kuşak girişimlerinden Sahibinden.com, Webrazzi Ödülleri'nde halk oylamasıyla Yılın İlan Sitesi kategorisinde birinci oldu. Geçen sene 20'nci yıldönümünü kutlayan platform, (Google Analytics verilerine göre) 2020 Haziran ayında 62,7 milyon kullanıcı, 509,6 milyon ziyaret sayısı ve 15,2 milyar sayfa gösterimiyle yeni bir rekora imza attı.

Eylül ayında SimilarWeb verilerine göre; Google, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram ve Eba TV'den sonra Türkiye'de en çok ziyaret edilen web siteleri listesinde 7'nci oldu. Kullanıcıların değişen istek ve beklentilerine uygun olarak 2021'de iş yapış verimliliğini desteklemeyi, kullanıcı deneyimini bir adım daha öteye taşımayı, Oto360 ve Emlak360 gibi ürün ve servislerle kullanıcıların hayatlarını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kısıtlama tedbirleri ve dijitalleşme

Şirketin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan yukarıdaki tablo ile ilgili şöyle konuşuyor: "Kısıtlama tedbirleri sonrasında vaktinin büyük kısmını evde geçiren tüketicilerin davranışları hızla değiştiği günlerde, dijitalleşme ve e-ticaret sektörü bu dönemde beklenenin ötesinde hızlı bir büyüme sergiledi. Salgın öncesinde fiziksel mağazalardan alışveriş yapan kullanıcıların önlemler döneminde e-ticareti deneyimlemeye başlamasıyla e-ticaret sektörüne yeni kullanıcı girişi yaşandı."

Şirket, bu bağlamda Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kurumsal mağazalara özel kampanyalar sundu. Erdoğan, bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Kullanıcılar; ev, vasıta ve diğer kategorilerdeki arayışlarını pandemi döneminde de devam ettiler. Hem bireysel kullanıcıların ev ve araba arayışlarını uzaktan sürdürmeleri, hem de kurumsal mağazalarımızın işlerini kesintisiz yürütmelerini sağlamak amacıyla 'Görüntülü Arama ile Gezilebilir' özelliğini hayata geçirdik. Böylece uygun portföylerin uzaktan tanıtılmasına destek olduk. Bu seçenekle kullanıcılar uzaktan görebilecekleri konut ve vasıtalara kolaylıkla ulaşabildi." 

Platform, bir taraftan sektörde yaşanan bu büyümeye ve hem yeni hem de mevcut kullanıcıların beklentilerine cevap verebilmek için Ar-Ge merkezinde makine öğrenimi ve yapay zekâ temelli yenilikleri hayata geçirmek adına donanımlı ekiple ürün ve servisler geliştiriyor.

Nazım Erdoğan sözlerini şöyle sonlandırıyor: "Sahibinden.com'u sadece alıcı ve satıcının buluştuğu bir platform olarak değil, aynı zamanda kullanıcılarımızın alım-satım sürecinde ihtiyaç duydukları tamamlayıcı ürün ve servislere ulaşabildikleri bir platform olarak konumlandırdık. Bu strateji çerçevesinde 2019 sonunda lanse ettiğimiz, Oto360 ve Emlak360 servislerimiz ile kullanıcılarımız, araç alım-satım sürecinde ihtiyaç duydukları hizmetlere kolayca ulaşabildi. Oto360 sayesinde kullanıcılar Hasar Sorgulama, Araç Değerleme, Oto Ekspertiz ve Kredi teklifleri gibi hizmetlere kolayca ulaşabildi. Emlak360 servisi ile de Emlak Endeksi, Gayrimenkul Ekspertiz/Değerleme, Kredi Teklifleri ile Alım/Satım/Kiralama Rehberi gibi servisleri tek bir platform üzerinden sunduk. Kullanıcı deneyimini her şeyden üstün tutan yaklaşımımız, sürekli gelişmeye açık teknolojik yapımız ve uzman kadrolarımız sayesinde hak ettiğimiz müşteri memnuniyetinin sorumluluğunu da taşımak amacıyla büyük bir motivasyonla çalışıyoruz."

Kaynak: webrazzi.com