20 yılı aşan mazisi ile birlikte ülkemizdeki e-ticaret ekosisteminin en manâlı oyuncuları aralarında yer alan GittiGidiyor'un yolun sonuna geldiğini kısa vakit önce sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise GittiGidiyor'un 20 yıllık serüvenindeki manâlı noktaları sizlere aktaracağız.

2001 yılının Şubat ayında Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı tarafından İstanbul'da kurulan GittiGidiyor, açık artırma pazarı olarak kullanıma sunuldu. Bir sonraki sene ise HemenAL! seçeneğini devreye sokan GittiGidiyor, 2004 yılının Kasım ayında ise mağazalar bölümünü açtı ve sabit fiyatlı satış formatını hayata geçirdi.

eBay ortaklığı

2007 yılına geldiğimizde GittiGidiyor için manâlı bir dönüm noktası gerçekleşti. Dünyanın en manâlı e-ticaret oyuncularından olan ABD merkezli eBay, 2007 yılının Mayıs ayında GittiGidiyor'a iki taraflı oldu. eBay'in ortaklığı ile birlikte çabuk bir şekilde gelişen GittiGidiyor, 2008 yılında 2 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı.

GittiGidiyor'un 2008 yılının Mayıs ayında yeni bir teşebbüs olan Pinti ile karşımıza çıktığını da ekleyelim. 2009 yılında ise mobil tarafa tartma veren GittiGidiyor, aynı sene içinde ayrıca mobil web sitesini keza de mobil uygulamalarını kullanıma sundu.

2010 yılında tekrar şirket için kayda değer bir dönüm noktası gerçekleşti ve hayatına açık artırma pazarı olarak başlayan GittiGidiyor, açık artırma sistemi ile satışı sonlandırdı. 2011 yılının Nisan ayında ise eBay, GittiGidiyor'un çoğunluk hisselerini satın aldı. O dönem toplamda hisselerin yüzde 93'ünü elinde bulunduran eBay, GittiGidiyor'u satın almış oldu. Şirketin kalan yüzde 7 hissesinin ise GittiGidiyor'un birincil yatırımcısı iLab Ventures elinde bulunduğunu da ekleyelim.

GittiGidiyor'un satmak bedelinin 217,5 milyon dolar olduğunu da paylaşalım. eBay kadar satın alınmasının peşinde 2012 yılında her tarafta açık artırma ile satışa başlayan GittiGidiyor, 2013 yılında ise hem mobil uygulamalarını keza de mobil web sitesini yeniledi.

2013 yılının Kasım ayında logosunu da yenileyen şirket, 2014 yılında ise yalnızca yeni sezon ürünlerinin satılacağı bir pazar yeri olan GittiGidiyor Cadde'yi duyurdu. eBay'in şirketin yetişkinlik hisselerini satın almasının ardından yüzde 7 oranında hissenin iLab Ventures'ın elinde bulunduğunu yukarıda sizlere aktarmıştık. 

eBay, GittiGidiyor'un tamamını satın aldı

2016 yılının Ağustos ayında bu durumu değiştirmek için bir adım atan eBay, kalan yüzde 7 hisseyi de iLab Ventures'tan alarak GittiGidiyor'un tamamını satın almış oldu. Yaklaşık 1 yıl daha sonra ise abonelik sistemiyle seri tüketim ürünleri satmaya başlayan GittiGidiyor, 2018 yılında ise toplamda 23 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı.

1 yılın peşinde 2019 yılında ise kullanıcı sayısını 28 milyona çıkaran GittiGidiyor, geçtiğimiz yılın Şubat ayında 20. yılını kutladı. Bugün ise GittiGidiyor ile ilgili kayda değer bir yorumlama paylaşan eBay, GittiGidiyor operasyonlarının durdurulacağını paylaştı. eBay kadar alınan bu karar ile birlikte ülkemizin internet dünyasının en köklü firmaları arasında yer alan GittiGidiyor'un 20 yılı aşan serüveni de noktalanmış oldu

Paylaşılan bilgilere göre satıcılar, bugünden itibaren platformda yeni ürünler listeleyemeyecek. 18 Temmuz tarihine kadar alım işlemlerinin devam edilebileceğini ve kullanıcıların 5 Eylül 2022 tarihine dek ise "Hesabım" sayfalarına erişebileceklerlerini de ekleyelim. GittiGidiyor'un kapanma süreci ile ilgili bütün detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Maziye bir video ile selam edelim:

Bir kuru söyle Gönül ablana.
Bir kuzu bağla sicimle beline.
Gitti gidiyor alalım küreği
Gitti gidiyor kafasından tut.

Neredeyse 15 sene olmuş.
Sektörde bir prensip imza atmıştık birlikte. Bizim için önemi büyüktür.
Güle güle gittigidiyor :( pic.twitter.com/5mhZXUfX2E

— Batesmotelpro (@batesmotelpro) June 20, 2022

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/20/gittigidiyor-un-20-yillik-seruveni