İlk yazılımını 11 yaşında yazar Inveon Kurucu Ortağı Yomi Kastro, 2020'yi keza profesyonel keza de özel hayatımızda doğrusu neyin kayda değer olduğunu anladığı bir sene olarak tanımlıyor ve ekliyor: "Bu konuda ciddi bir farkındalık yaşadık. Önceliklerimizi bir defa daha gözden geçirerek çoğu konuda şükran duymayı öğrendik. Cebimize koyduğumuz tüm farkındalık ve edindiklerimiz yalnızca geçici bir dönem için yok uzun soluklu olarak bizimle kalacak kazanımlar oldu."

."Social-commerce kavramını daha sık duyacağız"

No-code sistemler önümüzdeki dönemde öne çıkacak yükselen trendlerden biri olacağını söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Kurumların ya da şahısların bu sistemleri kullanarak kendi app'lerini kendi yarattıkları bir döneme ilerliyoruz. Azar Azar yükselen zeki asistanları da daha fazla göreceğiz. Başvuru Formu ve dilekçe sınırları artarak hayatımıza daha fazla entegre olacaklar. Social commerce bu yıl sık sık gündemde yerini korumuştu, 2021'de de daha sık duymaya devam edeceğiz. Bilhassa şu lahza hemen şimdi sosyal platformların bu özelliklerini aktive etmediği bölgelere açılımlarını ve başvuru içi çözümlerde yoğun geliştirmeler göreceğimiz bir yıl olacak. Pazaryerlerinin tahtını elinden alacak bir kanal olarak an be an geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Covid-19 sonrası hayatımıza giren uzakta egzersiz kültürü, hibrit çalışma stilleri ve beraberinde getirdiği müşterek çalışma araçlarının hayatımızda olmasına devam edeceğiz. Son olarak da giyilebilir medikal cihazların kullanımında bir artış göreceğimizi söyleyebiliriz.

Girişimcilere verdiği 3 nasihat

Yomi Kastro'ya kadar 2021'de derhal eski normale dönmenin imkanı yok. "Bu sene kazanmak zorunda olduğumuz alışkanlıkları korumaya devam edeceğiz" diyor. Bu noktada Yomi Kastro girişimcilere verdiği üç öneri şöyle sıralıyor:

Teknolojiye dokunan pazarlar çok süratli değişiyor, planlarını pazara tarafından değil, pazarın mümkün şekilleneceği doğrultuda yapmalılar. Her şeyin automated, AI driven bir noktaya ilerlediği günümüzde insan öğesi çok daha kayda değer ülkü geldi. Doğru halk müziği ve ekip arkadaşları her zamankinden daha uyarı edilmesi ve yatırım yapılması gereken bir konu. Özellikle globalde oyuncular bundan böyle çok daha önemli bütçelerle ilerliyor. Bu yüzden bir girişim için parasal yatırım artık çok daha gerekli. Muhakkak bu konuda içten adımların atılması ve arayışa tartma verilmesi gerekiyor.

2020'de severek okuduğu kitaplar

Bu yıl Ray Dalio Principles ve Patanjali'nin Yoga Sutraları kitaplarını severek okuduğunu bildiren Yomi Kastro, "Sutralar bir antik yoga metni ve hayata görüş açısına dair epeyce kadim bilgiler içeriyor. İkisi de manâlı sorgulamalar ve perspektif kazandıran kitaplardı" diyerek bu kitapları niçin sevdiğini açıklıyor. Beğendiği şarkılar aralarında ise Yanni şarkıları var. bundan başka tabii oğlu Aksel ile dinlediği "Patates Adam" şarkısı... Kastro, "Bilhassa bu şarkı, 2020'de epeyce yer etti. (gülüyor) İzlediklerim arasında da The Playbook dizisi bilhassa öne çıkanlardan biri oldu benim için. Bambaşka spor dallarından antrenörlerin röportajlarından oluşan dizi ilham vericiydi" diye konuşuyor.

Serinin öteki söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Kaynak: webrazzi.com