YouTube Red'in yerini YouTube Premium ve YouTube Music servislerinin aldığını 2018 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. YouTube ve YouTube Music platformlarını reklamsız, çevrimdışı ve arkadaki planda kullanmanıza imkan tanıyan YouTube Premium servisinin fiyatlarına zam geldi.  

YouTube tarafından paylaşılan bilgilere göre YouTube Premium servisinin keza öğrenci hem kişisel hem de aile paketlerine zam yapıldı. En uygun paket konumunda yer alan öğrenci paketinin aylık ücreti 19,49 TL oldu. Zamdan önce öğrenci paketinin aylık ücreti yalnızca 9,99 TL'ydi.

Aylık 16,99 TL'lik abonelik ücretine sahip olan bireysel paket ise zam sonrasında 29,99 TL ücrete sahip oldu. YouTube Premium servisinin en fiyatı yüksek abonelik seçeneği olan aile paketinin zam öncesindeki ücreti 25,99 TL'ydi. Gerçekleşen zam ile birlikte YouTube Premium aile paketinin aylık ücreti de 59,99 TL'ye çıkmış oldu.

YouTube Premium'un bireysel seçeneğinin takvim ücreti ise 299 TL. Gerçekleşen zam 21 Kasım 2022 tarihinden itibaren kullanıcıların faturalarına yansıyacak.

Söz konusu zam haberinin sadece ülkemiz için geçerli olmadığını da paylaşalım. YouTube, Premium servisinin aile planı için yurt haricen da zam uyguladı. Youtube kadar aktarılan bilgilere kadar YouTube Premium aile planı ABD'deki kullanıcılar için de zamlandı.

Bugüne değin 17,99 dolarlık abonelik ücreti ile kullanıcılara sunulan YouTube Premium aile planı, gerçekleşen zam ile birlikte 22,99 dolar oldu. ABD'deki kullanıcılar için bireysel ve öğrenci planlarının fiyatlarına herhangi bir zam uygulanmadığını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/21/youtube-premium-servisinin-abonelik-ucretlerine-zam-geldi