YouTube Premium servisinin abonelik ücretlerine zam geldi
banner121

Netflix'in Profil Transferi özelliğini yayına aldığını sizlere hafta başında aktarmıştık. Bugünden itibaren Türkiye'deki kullanıcılara da açılan özelliğin detaylarını sizin için detaylandırdık. Profil Transferi (Profile Aktarma) adı bahşedilen nitelik, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, belirtilmiş oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyor. Gelin bu yeni özelliğin detaylarına birlikte bakalım. 

Profil Transferi Nedir?

Profil Transferi özelliği, hesabınızı kullanan şahısların profillerini aktarmasını sağlıyor. Bu sayede söz konusu kişiler; öneriler, izleme geçmişi, Listem, ayarlar, belirli oyunlar ve fazla daha fazlasıyla birlikte profillerini kendilerine ait olan üyelik hesabına aktarabilecek.

Özelliğin kullanımıyla birlikte, bir profile ast tüm belirli oyunlar ve oyun ilerlemeleri yeni hesaba taşınıyor. Bunun yanında şirket, ödeme bilgilerinizi asla yeni hesaba aktarmıyor.

Profil Transferi özelliğini etkinleştirmek için herhangi bir ücretlendirme uygulanmadığını da belirtmekte üstünlük var.

Ayrıca Profil Transferi özelliği kapsamında Çocuk profillerinin ve PIN ile korunan profillerin aktarılması olası yok. 

Kimler kullanabilir?

Netflix kullanıcılara içerikleri benzer anda 2 desteklenen cihazda izleme imkanı sunan Standart paket ve benzer anda 4 desteklenen cihazda izlemenizi karşılayan Özel paket ile kullanıcıların hesabı paylaşmasını sağlıyordu. 

Profil Transferi özelliğini paket paylaşımı yapan kullanıcıların hayatındaki değişikliklere armoni temin etmek için tasarladı. Bu özelliği kapatmadığınız sürece, hesabınıza erişimi olan herkes yerinde bir profili yeni bir hesaba aktarabilir. Ancak Profil transferlerine müsade atamak, hesabınızdaki öteki cihazlarda oturumu kapatmaz ya da kimsenin Netflix'inizi kullanmasını engellemez.

Profil transferi ayarını sonra değiştirebilir miyim?

Profil transferlerini arzu ettiğiniz vakit hesap ayarları sayfanızdan kapatabilirsiniz. Profil transferi özelliği hesabınıza dahil. Hesabınızda bu özelliğe müsade tahsis etmek istemiyorsanız profil transferlerini kapatabilirsiniz.

Netflix'te Profil transferi özelliğini nasıl kapatabilirim? 

Profil transferi özelliğini kapatmak için hesabınızda oturum açın ve ardındaki Hesap sayfanıza gidin. Son adım olarak Ayarlar bölümünde Profil transferi özelliğini kapat öğesini seçin. 

Bu noktada Profil transferlerinin kapatılmasının, daha önce aktarma edilen profilleri etkilemeyeceğini belirtmekte avantaj var. Profil transferlerini istediğiniz vakit Hesap sayfanızdan yeniden açmanız muhtemel. 

Netflix'te kapatılan Profil transferi özelliğini nasıl bitmiş açabilirim?

Başta Hesabınızda oturum açın ve hemencecik ardındaki Hesap sayfanıza gidin. Ayarlar bölümünde Profil transferi özelliğini aç öğesini seçtikten daha sonra İzin Ver öğesini seçin. Bu seçimi yapmanızın akabinde Netflix size konu kısmında "Hesap güncellemesi: Profil transferi özelliği yakında kullanılabilecek" yazar bir onaylama e-postası gönderecek.

Onaylama e-postası üzerinden Hemen Etkinleştir öğesini seçin.  Eğer Hemen Etkinleştirmeyi seçmezseniz, bu Profil Transferi özelliği, 5. adım olan Anında Etkinleştir'in uygulanmasından 5 gün sonra otomatik olarak kullanıma sunulur.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/21/netflix-profil-transferi-nedir-ve-nasil-kullanilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.