Günümüzün en kayda değer video platformlarının başında yer alan YouTube'un kısa videolar oluşturulmasına ihtimal sağlayan YouTube Shorts isimli bir özelliği kullanıma sunduğunu 2020 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise YouTube Shorts için reklamları deneme etmeye başlayan YouTube, Shorts içerik üreticileri ile reklam geliri paylaşmaya başlayacağını duyurdu.

YouTube göre aktarılan bilgilere tarafından şirket, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren YouTube Shorts içerik üreticileri ile reklam geliri paylaşacak. YouTube, reklam geliri paylaşımı için YouTube Partner Program ile birlikte konu ile ilgili şartlarını da paylaştı.

Reklam geliri paylaşımından adet edinmek isteyen YouTube Shorts içerik üreticilerinin 10 Temmuz tarihine değin yeni şartları kabul etmeleri gerekiyor. Reklam geliri paylaşım modelinin YouTube Shorts fonunun yerini alması bekleniyor. YouTube Shorts içeriklerinin süratli bir şekilde artmasını isteyen YouTube, içerik üreticilerini desteklemek için geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık bir fon ile karşımıza çıkmıştı.

2022 yılı içinde sahip olduğu 100 milyon dolarlık teşvik fonu üzerinden YouTube Shorts içerik üreticilerine ödemeler yapan YouTube, aldığı yeni karar ile birlikte akış içinde bulunan reklamların gelirlerini içerik üreticileri ile paylaşmaya başlayacak.

YouTube göre yapılan açıklamalara tarafından YouTube Shorts içerik üreticileri, reklam gelirlerinin paylaşılması ile birlikte fona oranla daha fazla gelir elde edecek. asgari 1000 aboneye ve son 90 gün içinde 10 milyon Shorts izlenmesine sahip olan YouTube kanallarının YouTube Partner Program'ına katılabileceklerini de ekleyelim.

YouTube kadar aktarılan bilgilere göre YouTube Shorts akışı içinde bulunan reklamlardan elde edilecek olan kazanç, YouTube Shorts içerik üreticilerinin ödüllendirilmesinin yanı sıra müzik lisanslama maliyetlerinin karşılanması için de kullanılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/10/youtube-shorts-icerik-ureticileri-ile-reklam-gelirini-paylasmaya-basliyor