YouTube, içerik üreticilerin videolarını dakikalara tarafından ayırabilmelerini sağlayan chapter özelliğini geçen yıl kullanıma sundu. acilen dakikalara ayrılan her videonun ilerleme çubuğunda, o saniyede hangi konudan bahsedildiği yazıyor. Chapter’ın tatbik alanını daha pozitif genişletmek isteyen YouTube, benzer işlevi açıklama yapanlara da verdi.

Yoruma yazılan dakika, ilerleme çubuğunda gözüküyor.

Bu hafta deneme sürecine giren yeni özellik, izleyicinin o anki dakikada olan biteni yorumlara yazmasını muhtemel kılıyor. Mesela bir akıllı telefon inceleme videosunda teknik özelliklerden bahsedilen kısmı “09:05 teknik özellikler” şeklinde belirtebileceksiniz. YouTube bu yorumu, ilgili videonun ilerleme çubuğuna da ekleyecek. Bu Vesile Ile öteki izleyiciler o dakikada teknik özelliklerden bahsedildiğini anlayacaklar.

YouTube yorumlarını dakikalara tarafından filtrelemek mümkün.

YouTube, binlerce açıklama arasından sadece dakika içerikli olanları okumak isteyenleri de unutmadı. Yorum kısmındaki filtreleme araçları arasına “Zamanlanmış” seçeneği ekledi. Bunu seçen kullanıcılar yalnızca “09:05” gibi dakikaların yazıldığı yorumları görecekler.

Test aşamasında

Google, YouTube’un yeni özelliğinin hemen şimdi test aşamasında olduğunu belirtti. İleride daha pozitif kişinin erişimine açacağını açıklayan şirket, kararı şu ifadelerle duyurdu:

“Bu test, küçük bir grup insanın kullanımına sunulmuştur. Geri bildirimler ışığında bunu daha geniş bir kitleye sunmayı düşüneceğiz. Denemenin bir parçası olup olmadığınızı bakmak için iOS ya da Android‘de yorumlar bölümüne gidin. Ardındaki Sırala düğmesine dokunarak Zamanlanmış’ı seçin.”

Video kalite ayarları değişmişti

Google, YouTube’a aralıksız yeni özellikler ekliyor. aynı zamanda var olanlarda birtakım şansın dönmesi yapıyor. Bunun son örneği geçen hafta yaşandı. YouTube’un ayarlar menüsüne “Daha yüksek bakış kalitesi” ve “Bilgi tasarrufu” almak üzere iki seçenek eklendi. İzleyiciler artık videolarda 1080p, 480p yerine bu ayarları seçecek. YouTube bağlantınızı hızını algılayacak, kaliteyi artı bozmadan düşürecek.

youtube video kalite

Yeni YouTube kalite ayarları

Eski sistemden hoşnut olanları da unutmayan ABD’li şirket, kalite menüsüne “Gelişmiş” seçeneği ekledi. Bu bölüm, videonun kalitesini spesifik bir ayara sabitlemenizi olası hale getiriyor. İnternetinizin hızı nasıl olursa olsun video seçtiğiniz kalitede kalıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/youtube-yeni-yorumlar-ozelligini-test-ediyor
Yorumlar