Covid-19 pandemisi dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bir yana aşılama çalışmaları sürerken, bir yanda da mutasyonlara karşı mücadele ediliyor. İnsanlar bu kargaşanın içerisinde yaşamaya devam ederken, internetteki yalan haberler ve yanlış data çığ gibi büyüyor.

Bu durumun önlemek isteyen sosyal medya platformları, yanlış ve yalan bilgini paylaşımıyla uğraş ediyor. Yaklaşık Olarak her Covid-19 paylaşımına koyulan etiketler ve bilgilendirme işaretleri gerçekleri gözetmek için yaşamsal tartma taşıyor. Ama bazı durumlarda daha ağır yaptırımlar gerekebiliyor. Sky News Avustralya‘nın YouTube kanalı da laf konusu yaptırımlardan payını aldı.

YouTube’dan çıkmadan alışveriş yapma dönemi başlıyor

YouTube, Sky News Avustralya’nın kanalına 1 haftalık canice verdi

YouTube, bilgilendirme politikalarını ihlal ettiğini söyleyerek Sky News Avustralya’nın kanalına bir hafta baştan başa kısıtlama getirdi. Kanala 7 gün içerisinde herhangi bir video yüklenemeyecek. Şirket, yasaklanmış için belirtilen bir içeriği dikkat çekici etmedi. Fakat “gerçeğe zarar verebilecek” materyallere karşı olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sky News editörü, kararın serbest düşünme yeteneğine rahatsız edici bir atak olduğunu söyledi.

YpuTube sky news

Avustralya’nın en büyüklerinden biri olan kanalın 1.85 milyon abonesi mevcut. Guardian‘a konuşan bir şirket yetkilisi, “Covid-19‘un varlığını reddeden, insanları virüsü tedavi etmek veya önlemek için kanıtlanmamış çare yollarına özendirme eden içeriğe izin vermiyoruz” ifadelerini kullandı. Bu stil bilgiler özellikle nüfusunun büyük bir bölümünün aşılanmadığı ülkelerde sorunlara neden oluyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? YouTube, Sky News Avustralya’nın kanalını yasaklamakla doğru mu yaptı, yoksa bu şart firik özgürlüğünün bir parçası olarak mı kabul edilmeli? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/youtube-yanlis-covid-bilgileri