YouTube, suni akıl göre oluşturulan otomatik video bölümlerini deneme ettiğini bildirdi. Buna göre YouTube'un makine öğrenimi sistemi, metin arayarak bölümleri oluşturuyor; videonun kendi bölümlerine başlık bile koyabiliyor ve yayıncının işini kolaylaştırıyor. 

YouTube, yaptığı açıklamada, insanların video bölümleri olan videolarda gezinmesini kolaylaştırmak istediklerini, bu nedenle otomatik olarak video bölümleri eklemeyi denediklerini söyledi. Şirket, otomatik olarak video bölümleri meydana getirmek ve metni tanımak için cihaz öğrenimini kullanacaklarını ve şu lahza için bunu küçük bir video grubuyla test ettiklerini belirtti.

Bu nitelik, içerik oluşturucuların videoları kendi bireysel önizlemeleri ile bölümlere ayırmasına olanak tanıyacak. İzleyiciler de sonradan aracısız olarak izlemek istedikleri bölüme atlayabilecekler.

YouTube, bölümler etkinleştirildiğinde izleyicilerin videonun daha fazlasını izlediğini ve buna geri dönme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. Fakat içerik oluşturucuların şimdi video açıklamalarına süre damgalarını manuel olarak eklemesi gerekiyor ve bu da oldukça vakit kaybettiriyor, bununla beraber ekstra iş yükü çıkarıyor. Bölümleri otomatik olarak oluşturmak ise içeriği etkin bir şekilde düzenlediği sürece içerik üreticilerini zahmetten kurtaracak gibi duruyor.

Eğer videolarınız test edilenler arasındaysa, işlemle ilgili geri bildirimde bulunabiliyorsunuz veya dilerseniz deneyden çıkabiliyorsunuz.

Kaynak: webrazzi.com