25 yılı aşkın deneyimiyle 50'den artı alanda şirketlerin bütün etkinlik alanlarına dair bulut çözümler sunan Zoho, geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarında vites büyütme kararı aldı. Dünya çapında 180 ülkede 10 bin çalışanıyla 70 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren teknoloji şirketi, geniş ürün yelpazesi ve elastik lisanslama modelleriyle şirketlere dijital dönüşümün altın anahtarını sunuyor. Zoho, geniş ürün çeşitliliği sayesinde pazardaki tüm SaaS rakiplerinin önüne geçiyor. Bundan Başka bunu arzetmek için izlediği stratejiyle de uyarı çekiyor. Bu zamana değin herhangi bir yatırım almayan ve öz sermayesiyle karlı bir şekilde çoğalan Zoho, 25 yıllık bir teknoloji şirketi olarak odağına kullanıcılara en iyi meslek çözümlerini sunmayı alıyor.

Türkiye'de de çok yıllı bağlayıcı sözleşmelerin olmadığı, ‘fiyat performans' ürünü niteliğindeki satmak ve pazarlama araçlarıyla öne çıkan Zoho, özellikle 50'yi aşkın iş çözümünü tek bir pakette sunan kurumsal işletim sistemi Zoho One ile sektördeki rekabet dengesini deyim yerindeyse daha alçak üst etmiş durumda. Çünkü dijital dünyanın yeni tür kullanıcılarını herhangi bir mahsul ya da markaya sadık kılan şey, yaşadıklarını deneyimi nasıl hatırladıkları. Zoho ürünleri, bütün da bu noktada uçtan uca bütün operasyonlarını bulutta yürütmeleri için gerekli bütün desteği markalara sunuyor.

İşletmeler için uçtan uca bir işletim sistemi

Zoho One paketi, bir şirketin keza kendi meslek süreçlerini dijitalleştirmek namına edinmesi ayrıca de müşterilerine çağın dinamiklerine uygun hizmet sunabilmesi için gerekli tüm uygulamaları bir araya getiriyor. CRM ve satmak-pazarlama, herif desteği, sosyal ağ, kurumsal idare, proje yöne-timi, finans, irtibat, ortak çalışma, iş zekası ve insan kaynakları gibi onlarca alanda mobil düzenli dijital uygulamalar içeren Zoho One paketi, iş gereksinimlerinize uygun bir şekilde pazarlamadan satmak ve yardım uygulamalarına, finans, işe alma ve İK uygulamalarından çalışan verimliliğini artırmaya yönelik meslek takip çözümlerine dek uzanan geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Zoho One, temelde uçtan uca bir işletim sistemini birleştirilmiş bir arayüzden tek tıkla her lahza her yerden erişilebilir ve idare edilir kılıyor. Zoho One paketinde bulunan tüm uygulamalara buradan ulaşabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamalarla entegre çalışıyor

Biliyoruz ki şirketlerin muhasebe, finans, alıcı ilişkileri, lojistik, yönetimsel işler, insan kaynakları, takviye hizmetleri, data teknolojileri ve büro operasyonları gibi birimlerde kullanılandıkları çözümler farklılık gösterebiliyor. Zoho One bu noktada da kayda değer bir üstünlük sunuyor. Pakette bulunan iş uygulamaları, Google Ads, Facebook Ads, Shopify, MailChimp, Office365, DocuSign, Slack, Zapier gibi dünyanın önde gelen 1.500'den pozitif üçüncü taraf yazılım çözümüyle entegre çalışıyor. Low-code kullanım geliştirme platformu olan Zoho Creator ile de e-posta çözümünden CRM'ye, İK çözümünden online müşterek hesap tablolarına dek çoğu yazılım adamakıllı birbirine entegre edilebiliyor. Bununla da kalmıyor, lojistik tasarlama gibi her şirketin kendine has ihtiyaçlarına özel yeni uygulamalar oluşturulmasına da imkan tanıyor. 

Maliyetleri büyük ölçüde düşürüyor

Zoho'yu bu denli öne çıkaran, 50'den artı iş uygulamasını bir arada sunmasının yanı sıra dijital dönüşümü kimi şirketler için bir külfet olmaktan çıkaran ücretlendirme politikası. Zoho One, ayda 37 eurodan başlayan planlarla kullanılabiliyor. Bu sayede rakiplerine kıyasla maliyetleri büyük ölçüde düşürüyor. Çünkü Zoho, yazılımın karneye bağlanması ya da paylaştırılması gereken kıt bir kaynak olmadığını görüşünü savunuyor.  Bağlayıcı sözleşmeler olmadan, hem kişisel uygulamaları ayrıca CRM gibi spesifik başvuru formu paketlerini hem de Zoho One gibi ayrıntılı ürünleri kullanıcı başına günde bir fincan kahve fiyatına erişilebilir kılıyor. 

Zoho'nun kırmızı çizgisi: Herif verilerinin gizliliği

Şirketlerin herif deneyimini optimum seviyeye taşıması için uygulamalar geliştiren Zoho, aynı amacı kendi müşterileri için de güdüyor. Bu kapsamda müşteri gizliliğini defalarca ön planda tutuyor  ve üçüncü taraf verileri kullanarak maddi gelir karşılayan kimi SaaS şirketlerinin tersine herif verilerinden hiçbir şekilde kazanç elde etmiyor. Dünya genelinde GDPR uygulamaları başlamadan önce, Zoho kurulduğu birincil günden itibaren bilgi gizliliği noktasında tüm kullanıcı sözleşmelerinde bilgi gizliliğini garanti altına almıştı.

Hızla büyüyerek yeni coğrafyalara ulaşıyor

Türkiye'de de bu savlarının karşılık bulduğunu söyleyen Zoho'nun Avrupa Bölgesinden Sorumluluk Sahibi Pazarlama Müdürü Suvish Viswanathan da “Son birkaç yılda, Türkiye'de ürünlerimizi kullanan ve yatırım yapmaya layık görebilen alıcı sayımız çabuk arttı. Türkiye'deki işletmeler hızla buluta geçiyor ve Zoho'nun geniş ürün yelpazesi ile esnek lisanslama modelleri pek fazla şirket için en uygun teknolojik altyapıyı sunuyor. Bu ivmelenme Zoho'nun güvenilir bir meslek ortağı olarak Türkiye pazarında vites büyütmesini sağladı” diyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/30/zoho-uctan-uca-cozumleriyle-turkiye-pazarinda-vites-buyuttu