Zoom, yaptığı açıklamada, bulut irtibat merkezi yazılımı sağlayıcısı Five9'ı 14,7 milyar dolar bedel hisse senedi karşılığında satın aldığını açıkladı. Bu anlaşmanın Zoom için ilk "milyar dolarlık" satın alma olduğunun altını çizmekte de menfaat var. Zira FactSet'e tarafından bu, Microsoft'un planlanan 16 milyar dolarlık Nuance Communications satın alımının peşinde bu sene ABD'de gerçekleşen en büyük ikinci teknoloji satın alımı.

Satın almayla birlikte Five9'ın çözümü, Zoom'un geniş irtibat platformuyla birleşecek, işletmelerin müşterileriyle bağlantı kurma şeklini değiştirecek ve geleceğin alıcı katılım platformunu oluşturacak. Satın almanın aynı zamanda, Zoom'un kurumsal müşterilerle olan varlığını güçlendirmesine muavin olması bekleniyor.

Five9, bulut tabanlı irtibat merkezi yazılımı hizmeti platformu olarak hizmet veriyor. Platformun yüksek düzeyde ölçeklenebilir ve tehlikesiz bulut irtibat merkezi, çoğu farklı kanalda tip etkileşimlerinin yönetimine ve optimizasyonuna ihtimal tanıyan kapsamlı bir kullanımı basit uygulamalar paketi sunuyor. Five9 Intelligent Cloud Contact Center, müşterilerin müşteri deneyimlerini bitmiş tasarlamalarına yardım etmek için dijital katılım, çözümlemeli, meslek akışı otomasyonu, meslek gücü optimizasyonu ve pratik yapay zeka hizmetleri sağlıyor. Five9'ın dünya çapında 2 binden pozitif müşterisi bulunuyor.

Satın almanın tamamlanmasının peşinde Five9, Zoom'un bir işletim birimi olacak ve şirketin CEO'su Rowan Trollope, Zoom'un Başkanı olacak ve Eric Yuan'a rapor vererek Five9'ın CEO'su olmaya da devam edecek.

Zoom CEO'su ve kurucusu Eric S. Yuan, sürekli olarak platformu geliştirmenin yollarını aradıklarını ve Five9'ın eklenmesinin müşterilerine daha pozitif sevinç ve değer sağlayacak doğal bir harmoni olduğunu söylerken, Five9 CEO'su Rowan Trollope ise Zoom ile güçleri birleştirmenin, Five9'ın kurumsal müşterilerinin türünün en iyisi çözümlere, özellikle de Zoom Phone'a erişmelerini sağlayacağını dile getirdi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/19/zoom-bulut-iletisim-merkezi-saglayicisi-five9-i-14-7-milyar-dolara-satin-aldi