Nisan ayında Zoom'un uygulama geliştiricileri için 100 milyon dolarlık fon oluşturduğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Zoom Video Communications, Zoom Apps ekosisteminin büyümesini desteklemek için oluşturduğu teşebbüs fonu Zoom Apps Fund'ın geliştirici ekosistemine karşın olan ikinci yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Yatırım tarafında atılan bu adımlar, şirketin Zoom Geliştiriciler Platformu için uygulama ve entegrasyonlar oluşturan iş ortaklarını ve Zoom Apps ekosistemini destekleyen 100 milyon dolarlık küresel teşebbüs fonu için planladığı sürecin bir parçası. Bu yeni yatırım ile Zoom Apps Fund'ın sahip olduğu ve Zoom platformunu kullanarak çözümler geliştiren portföy şirketi sayısı 25'e yükseldi.

İkinci yatırım grubunda, İş Birliği ve Üretkenlik, Oyun ve Ekip Etkinlikleri, Afiyet ve Esenlik, Buluşma Zekası ve Satmak Etkinleştirme ile Mülakat Yönetimi ve Sanal Faaliyetler dahil olmak üzere öbür başvuru formu senaryoları için çözümler geliştiren 13 şirket yer alıyor.

İş Birliği ve Verimlilik

Allo: Uzakta ve hibrit çalışan ekipler için oluşturulmuş, iş arkadaşlarının aynı görüşme odasındaymış gibi etkileşimde bulunmalarını ve bir arada olmalarını karşılayan, iki taraflı çalışmaya dayalı bir beyaz tahta uygulamasıdır.

Filo.co: Hepsi sezgisel ve özelleştirilebilir sanal kampüslerde Zoom toplantıları, evrak paylaşımı, canlı yayınlar, evraklar, aralar, beyaz tahtalar ve daha fazlasını birleştirerek ortak çalışmaya dayalı sanal toplantıları ve etkinlikleri gerçekleştirmeyi sağlayan bir uygulamadır.

Grain: Zoom toplantı videolarını kaydetmenin, diğer bir yere aktarmanın ve düzenlemenin en kolay yoludur. Dilekçe ile videolardaki istediğiniz anları karşılıklı çalışma alanında istediğiniz şekilde düzenlemeniz mümkün.

Mio: Birlikte çalışabilirlik temelli bir yenilikçi bir sohbet çözümüdür. Mio, Zoom Chat kullanıcılarının Microsoft Teams, Slack ya da Webex kullanan meslek arkadaşları ve harici kişilerle iş birliği yapmasına ihtimal tanıyor.

Oyun ve Davet Aktiviteleri

Dive: Sanal toplantıları etkileşimli, cazibeli ve eğlenceli hale getirerek çalışan bağlılığını artıran bir uzak alıştırma kültürü uygulamasıdır.

Funomena: Gelişmekte olan platformlar için moda, dans, müzik ve karşılıklı alıştırma temelli olarak oyunlar tasarlayan bir çözümdür.

Hermis: Bağımsız olarak ya da mevcut video konferans platformunuzla kullanılabilen tüm durumlar için özelleştirilmiş, içeriye doğru entegre sanal uygulamalara farklı alanlara yönlendirilmiş işgücü katılımına dair sorunları çözmeye odaklanan bir uygulamadır.

Afiyet ve Esenlik

Moxie: Alıştırma için herkesin kullanabileceği bir uygulamadır. Moxie'nin sunduğu teknoloji, koçlarla sanal olarak ve yüz yüze hibrit bir şekilde spor yapmanıza imkan veriyor.

Wellness Coach: Bire bir ve grup çalışması için yüzlerce koç, sıhhat ve zindelik için onlarca vasıta ile bütünsel esenlik için 3 binden fazla isteğe yan dinç yaşam seansı sunan bir dijital sıhhat platformudur.

Toplantı Zekası ve Satış Etkinleştirme

Avoma: Toplantılardaki gündem hazırlama, notları yazıya dökme ve özetleme, CRM'i güncelleme gibi standart görevleri otomatize eden bir suni akıl asistanıdır.

Second Nature: AI koçu Jenny ile satış görüşmelerinde başvuru formu, geri bildirim ve sertifikalandırma aracılığıyla tüm temsilcilerin sürece hazır olmasını sağlayarak, ekiplerin satmak üretkenliğini artırmasına yardımcı olan bir uygulamadır.

İnsan Kaynakları Operasyonları ve Ürün Deneyimi

BuildBetter: Ürün araştırma süreçlerini iyileştirerek, kullanıcı görüşmelerini idare etmek, düzenlemek ve bunlardan elde edilen bilgileri paylaşmak için en çabuk mahsul araştırma aracıdır.

Clovers: İşe alımları hız yapmak, önyargıları ortaya dahil etmemek ve her seferinde doğru kişileri içten pozisyona vermek için insan zekasını ve dil zekasını kullanan akıllı röportaj platformudur.

Ağustos 2021'de duyurulan ilk yatırım grubunda İş Birliği ve Üretkenlik, Topluluk ve Yardım Kuruluşları, DE&I (Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık) ve İnsan Kaynakları Operasyonları ve Oyun ve Eğlence için çözümler geliştiren Bright, BrightHire, Canvas, Docket, Fathom, Hive, Pledge, Polly, Quicksave Interactive, Spinach, Warmly ve WorkPatterns şirketleri yer alıyordu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/zoom-un-apps-fund-ile-yatirim-yaptigi-13-sirket