Zorlu Holding'in sürdürülebilirlik vizyonu Akıllı Yaşam 2030'un kritik süreçlerinden biri olan, kurum içi girişimcilik programı Aydınlık Bi'Fikir'in ikinci döngüsünde, 700'ü aşkın hafıza arasından seçilen takımlar, 14 Ocak Perşembe günü, tohum yatırımı almak için Engebeli Grubu'nun üst yönetimine online buluşmada sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 8 girişim, tohum yatırım almaya hak kazandı. Nisan ayında gerçekleşecek nihai yatırım sunumuna dek ekipler, mentorluk görüşmeleri yapacak, çeşitli eğitimler ve danışmanlıklarla desteklenerek girişimcilik yolculuklarını sürdürecek.

Aydınlık Bi'Fikir'in ilk döngüsünde kurum içerisinden AbilityPool ve ConcetoHub isimli iki girişim çıkaran Engebeli Holding'in çalışanları, ikinci döngüye de yoğun ilgi gösterdi. İkinci döngüde Engebeli Grubu genelinde yapılan açık çağrıya 720 fikirle çalışanlardan yanıt geldi. 168 çalışan da takımlarda yer almak için tatbik yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda görüşler ve bu görüşler civarda birleşen takımlar seçildi. Bu takımlar, çalıştaylar, bootcamp, açık alan ve kişisel dönüşüm atölyeleriyle 200 saate yakın online çalışma gerçekleştirdi.

Takımlar, design-thinking ve lean başlangıç-up metodlarını kullanarak fikirlerini danışmanlarının ve Vestel Ventures ekibinin katkılarıyla geliştirdi. Her hafta 8 online randevulaşma ile süreç her tarafında 112 randevulaşma, ek eğitimler, ilham buluşmaları ile bir araya geldiler.

Aydınlık Bi'Fikir'in ikinci döngüsünde tohum yatırım almaya yargı kazanan girişimler ise şu şekilde:

BRB: Oyunculara istediği zaman, dilediği ekrandan, özlem ettiği oyunu oynama imkanı sunan bir yazılım geliştiriyor.

Buyviser: Orta ölçekli firmalar için bir satın alma platformu üstüne çalışıyor.

Cold Check: Gıdaların soğuk zincir süreçlerini hemen olan takip etmeye yarayan bir cihaz.

Geliverio: Kargo şirketlerinin son teslimatta yoğunluk problemini çözen bir dilekçe üstüne çalışıyor.

Investingreen: Çatı güneş panellerine yatırım yapılabilen bir kitlesel fonlama platformu üstüne çalışıyor.

Ne Ekersen Onu Biçersin: Çiftçinin hasat hizmeti almasını kolaylaştıran bir teknoloji firması oluşturmak üzere proje geliştiriyor.

Selffix: Elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye yönelik bir platformun geliştirilmesine odaklanıyor.

WorkHack: Hür çalışanların, alıştırma alanı bulmasını kolaylaştıran bir rezervasyon girişimine odaklanıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/18/zorlu-holdingin-kurum-ici-girisimcilik-programi-parlak-bifikirde-tohum-yatirim-alan-8-girisim/