İstanbul Maslak’ta bulunan Xtrem Aventures Istanbul macera parkı, kuş sesleri içinde bol adrenalinli bir bayram günü geçirmek isteyen gençler ve aileleri için eşsiz bir alternatif sunuyor.

Maslak UNIQ İstanbul’daki Xtrem Aventures, şehrin içinde doğayla kucaklaşmak isteyen herkese açık bir macera parkı. “Yerden göğe kadar macera” sloganıyla yola çıkan Xtrem Aventures, İstanbul’un göbeğinde herkesi bol adrenalinli maceraya davet ediyor. 
Fransa, Almanya ve ABD dahil 15 ülkeden sonra Türkiye'de de macera severlerin hizmetine sunulan parkta 4-8 yaş için ağ parkuru, 8 yaş üstü çocuk ve yetişkinler için yüksek ip parkurları ve zipline’lar gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler var.
19 Mayıs bayramını geçirmek için farklı alternatifler arayanlar, burada 8 bin metrekarelik ormanlık alanda ağaçların arasına kurulan parkurlar ve zipline’larla heyecanlı, adrenalin dolu bir gün geçirebilirler. 
Emniyet kemerli yüksek ip parkurları, yerden 10 metre yüksekte emniyet kemeri kullanmadan geçilmesi gereken ağlar bol eğlence vadediyor. 15 metre yükseklikten Quick Jump ile atlayarak, 180 metrelik zipline ile ağaçtan ağaca kanatsız uçarak, ortalama 8 metre yükseklikte ağaçlar üzerinde dolaşarak farklı bir gün geçirmek mümkün.

Özgüven ve koordinasyon yeteneğini geliştiriyor
Xtrem Aventures Istanbul içerisinde yer alan etaplar, çocuklar ve gençler için çok önemli olan koordinasyon yeteneğinin kazanılmasını sağlıyor ve aynı zamanda fiziksel ve duygusal özellikleri geliştiriyor.

Etkili bir antrenman imkanı sağlıyor
Koşu ve Kuvvet Antrenörü Özgür Tetik, öncelikle bir etabı başarabilmenin ya da zor görünen bir deneyimin üstesinden gelebilmenin çocukların ve gençlerin özgüvenlerinin artmasına önemli katkı sağladığını belirterek şunları söyledi:

Burada yaşadıkları tecrübeleri ile normal hayatlarında karşılarına çıkan herhangi bir durumda, karar verme aşamalarında onlara çok büyük faydaları oluyor. Fiziksel olarak baktığımız zaman etaplar tam anlamıyla vücuttaki tüm kasları ve bu kasların birçok özelliğini aktive ediyor. 
Zevkli olduğu kadar kişiler için çok etkili bir antrenman niteliği taşıyor. Özellikle büyük kas gruplarının ve merkez bölgenizin çok aktif ve birbiriyle koordineli çalışması gerekiyor. Üst bedende özellikle omuz ve kollarınızdaki etkisi bir hayli yoğun. Parkurların hemen hemen birçok bölümünde statik ve dinamik egzersiz bütünlüğü bozulmuyor. Kısaca söylemek gerekirse bu tarz etkinliklerle çocukların ve genç bireylerin gelişmekte olan özeliklerini kullanarak eğlenebilmeleri sağlanmaktadır.''