Boğazın en güzel manzarasına sahip, mekânlardan Sortie’nin içinde yer alan Etna Steak Restoran’a özel bir lezzet olan Etna Lokum, Ramazan’da farklı lezzetleri deneyimlemek isteyenler için cezbedici bir seçenek… Dana Bonfilenin en yumuşak bölgesi olan göbek kısmından alınan parça ile hazırlanan lezzetli yemeğin sırrı ise, pişirilmeden önce özel bir sosta az 22 gün boyunca dinlendirilmesinde yatıyor. Lezzeti yerinde deneyimleme fırsatı bulamayanlar için de ödüllü Şef Kemal KabadayıEtna Lokum tarifini lezzet peşinde olanlar için anlattı…

Etna Lokum (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 Tutam Dağ Kekiği
1 Tutam Biberiye
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu
1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt
5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates
Cafe De Paris ( SOS)
800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( Lokum için alındığı belirtilmeli)

Yapılışı: Kare kare doğranmış lokum etini ve 1 kaşık tereyağını tencereye koyun, üzerine dağ kekiğini, biberiyeyi, tane karabiberi ve 2 diş sarımsağı ilave edin, karıştırın ve karışımı 15 dakika beklemeye alın. 15 dakika sonunda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sütü de karışıma ekleyin ve üzerini örterek 3 saat daha dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta küt küt doğranmış patatesleri 1 kaşık tereyağı ve tereyağıyla karıştırdıktan sonra 170 derece de yarım saat fırınlayın. Karışım gerekli süre dinlendikten sonra ızgaraya veya döküm ızgara tavaya alınır. Yaklaşık 7-8 dakika aralığında etler düzenli olarak çevrilerek pişirme işlemi sona erdirilir. Etna Lokum’un püf noktası suyunu kaybetmemesidir. Çok pişirilmesi önerilmez.

Servisi:
1 Yemek kaşığı Cafe De Paris Sosunu 1 bardak su ile cezvede kaynatıp, sos kabına alın. Fırınlanmış patateslerin eşliğinde lezzetli yemek “ Etna Lokumu” servise hazır.

Boğazın en güzel manzarasına sahip mekanlardan olan Sortie’nin içinde yer alan Etna Steak Restoran, geleneksel lezzetler eşliğinde, steak house ve dünya mutfağından ilham alarak hazırladığı zengin menüsü ile dikkat çekiyor. Ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı iş adamı Serdar Uşaklı’nın birlikte hazırladığı iftar menüsü oldukça zengin. Menüde ilk olarak Medine hurması, zeytin, tulum peyniri, organik çilek reçeli, beyaz peynir, pastırma ve domates-salatalık söğüşten oluşan iftariyelik tabağı, ev yapımı mercimek veya ezogelin çorbası yine ev yapımı zeytinyağlı yaprak sarması, Antep usulü kuru patlıcan dolması, acılı ezme ve semizotu misafirlere sunuluyor. Ara sıcak olarak sigara böreği, misket köfte, parmak patates ve bahçe salatası ikram ediliyor. Ana yemekte şef Kemal Kabadayı’nın ve Serdar Uşaklı’nın birlikte hazırladığı Etna Karışık Tabağı servis ediliyor. Bu tabakta ise; cheddar köfte, dağ kekikli organik tavuk ızgara ve Etna Lokum lezzetleri yer alıyor. Soft içeceğin de dahil olduğu menünün tatlısı cevizli güllaç. Elbette Etna Steak Restoran’da güzel bir iftar akşamı sınırsız kahve ve çay ikramı ile sona eriyor.
İftar Menü: 85 TL + KDV