Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yer alan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce yenileme çalışmaları tamamlanan tarihi Mirliva Hüseyin Paşa Camii, her yerde ibadete başlatmak için gün sayıyor.

Tekirdağ’da Vakıflar Genel Müdürlüğü kadar çalışmaları yapılan tarihi Mirliva Hüseyin Paşa Camii bitmiş ibadete açmak için gün sayıyor.

Osmanlı mimarisinde görülen ters “T” planlı, zaviyeli camilerden olan ve kesme taştan yapılan Mirliva Hüseyin Paşa Camii’nin önünde üzeri kasnaklı kubbelerle örtülü beş bölümlü son cemaat yeri bulunuyor.

Döneminin mimari özelliklerini taşıyan, iç mekanındaki mihrabı yuvarlak niş şeklinde olan cami, taş kaideli, yuvarlak gövdeli ve tek şerefeli minareye sahip.

İnecik Mahallesi’nde yer alan tarihi cami, 2 yılda aslına uygun bir şekilde yenilendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, caminin temellerinin 1498 yılında atıldığını söyledi.

İnecik’in tarih boyunca önemli ticaret yolları üstünde yer alan bir yer olduğunu dile getiren Hacıoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Buranın keza korunması keza de güvenliğinin sağlanması açısından Osmanlı zamanında burada Mirliva düzeyinde komutan görevlendirildi. Bunlardan birisi de Mirliva Hüseyin Paşa’dır. Bu cami 523 yıl önce yapılmış ve uzun yıllar halkımıza hizmet etmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenmesine karar verilmiş ve yenileme çalışmalarının yüzde 98’i her yerde. Sadece cami bahçesinde bir takım yerler peyzaj çalışması yapılacak. Kısa bir vakit daha sonra cami ibadete açılacak.”

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/523-yillik-cami-yeniden-ibadete-aciliyor.html