Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bayan, Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) düzenlediği, “Denge ve Alem” temalı 8’inci TDV Gençlik Fuarı’nın açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bayan, Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) düzenlediği, “Denge ve Alem” temalı 8’inci TDV Gençlik Fuarı’nın açılışını yaptı.

İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, en çok mutlu olduğu anların gençlerle birlikte geçirdiği anlar olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, fuarın ‘Denge ve Alem’ temasına atıfta bulunarak, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Cenab-ı Adalet kainatı çok güzel bir dengede yaratmıştır. Ulu Rabbimiz ayet-i kerimede; ‘Çevir gözünü bir bak. Bir dengesizlik bulabilir misin?’ diye buyuruyor. Sonradan kainattaki bu dengeyi yeryüzüne yansıtacak halifeyi yaratıyor. Ona da ‘insan’ diyor. Kainattaki dengeyi yeryüzünde de sağlasınlar diye peygamberleri gönderiyor ve bu peygamberlerin sonuncusu Hazreti Muhammed Mustafa’dır (s.a.s.). Onun için kendisine son gelen ayet-i kerimede Rabbimiz; ‘Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım’ buyuruyor.”

“MEDENİYETİMİZİN GENÇLERİ OLARAK ELİMİZDEN KİTAP VE KALEMİN DÜŞMEMESİ GEREKİYOR”

Başkan Erbaş, birinci inen surenin ‘oku’ diye başladığına, nüzul sırasına kadar ikinci inen surenin ise ‘kalem’ suresi olduğuna sinyâl ederek, “Elimizden kitap ve kalemin düşmemesi gerekiyor. Okumaktan, öğrenmekten, öğretmekten uzak kalmayacağız. Buna dikkat ettiğimiz asırlarda, kütüphanelerimizin, kitaplarımızın tüm dünyayı aydınlattığı asırlarda daima yükselmişiz, ilerlemişiz. Dengemizin bozulmaması için, alemdeki dengenin insanlığa da yansıması için kitap, kalem, okumak, okutmak, öğrenmek, aydınlatmak, çözümlemek bizim hedefimizdir.” diye konuştu.

Konuşmasının arkasından başlangıç kurdelesini kesen Başkan Erbaş, stantları gezerek gençlerle sohbet etti.

Açılışa, İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık ile İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.

39 sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar, 13-15 Mayıs tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri aralarında ziyaret edilebilecek.

Fuar etkinlikleri, ‘TDV KAGEM’ ve ‘TDV Gençlik Fuarı’ sosyal ağ hesaplarından takip edilebilecek. Fuar süresince ayrıca #gençlik1alem etiketiyle sosyal medyada fuardaki etkinliklere uyarı çekilecek.

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/8-tdv-genclik-fuari-acildi.html