Akbank Sanat, akademisyen konuşmacıların katılımıyla düzenlediği “Felsefe Seminerleri”ne Kasım 2021 – Mayıs 2022 döneminde “Düşünme Ne Yapar?” başlığıyla devam ediyor.İSTANBUL (İGFA)- Akbank Sanat'ın yoğun ilgi gören “Felsefe Seminerleri”nin Ocak ayı programında; Gamze Keskin’nin “Beğenirken Düşünür müyüz?” başlıklı semineri yer alıyor.

Seminerin içeriğine ilişkin olarak Gamze Keskin, "Felsefe tarihinin belki de en etkileyici filozoflarından biri olan Immanuel Kant, beğeni konusundaki görüşlerini üçüncü ve son Kritik’i olan Yargı Gücünün Eleştirisi’nde ele almıştır. Bu eserle felsefenin teorik ve pratik alanları arasında bir boşluk olduğunu düşünürken ve bu boşluğu bir köprü ile birleştirmeye çalışan reflektif yargı gücünü temellendirir.

Bu yeni işleve sahip yargı gücü belirlenmiş yasalarla hareket etmez. Dolayısıyla ne zaman ortaya çıkacağı belirli olmayan hazzın farkına varılmasına neden olur. Bu belirsizlik, Kant’ın kavramlarla ve yasalarla örülmüş sisteminde bilişsel yetilerin özgür oyuna girmesine denk düşer. Sınırlandırılmış, kendilerine biçilmiş rollerin dışında özgürce uyuma giren yetiler bu farklı rolleri sayesinde beğeni yargısının temelinde bulunurlar" dedi.