Mersin Akdeniz Rotary Kulübü ve Yenişehir Belediyesi iş birliği ile "Cumhuriyet Çocuk Panayırı" düzenledi. Cumhuriyet Çocuk Panayırı’na havanın da güneşli olmasıyla çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Şehit ve Gazi çocukları ve engellilerin de davetli olarak katıldığı panayırın geliri Serebral Palsili çocuklar yararına kullanılacak.MERSİN (İGFA) - Akdeniz Rotaract, Olba Rotary ve Kızkalesi Rotary kulüplerinin de stant açarak destek olduğu Cumhuriyet Çocuk Panayırı'nda günün anlamını vurgulayan konuşmayı Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı İnci Arıcan yaptı. Arıcan, "Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti bizler kurduk, onu yüceltip yaşatacak olan sizlersiniz diyor. Sevgili Çocuklar, Cumhuriyeti yaşatacak olan sizlersiniz. Siz kahraman atalarımızın torunlarısınız. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. Yılını coşkuyla kutlarken aslında çok da anlamlı bir sorumluluk projesine ortak oldukalrını kaydeden Arıcan, "Panayırımızın tüm geliri ile Rotary 2430. Bölge Projemiz olan Serebral Palsililer için Hayal Cafe’mizi gerçekleştirecek ve tamamı Serebral Palsili Çocuklar ve bireylerden oluşan mobil cafemizi kurarak onlara hem istihdam sağlayacak, hem de topluma kazandıracağız. Anne ve babalar olarak sizler de bu hayalimize ortak oldunuz, çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Coşkulu panayırın mimarı olan komite başkanları Neruka Gürbüz’e, Özlem Caner’e, tüm kulüp üyelerine  ve stantları ile katılım sağlayan tüm firmalara özveri ve duyarlılıkları için teşekkür eden Dönem Başkanı İnci Arıcan, Akdeniz  Rotary Kulübü olarak Atatürk'ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe durmadan yürüme sözü verdi.

Animasyon ekipleri çocukları eğlendirmek için gün boyu etkinlikler düzenlerken, çocuklar eğitimciler eşliğinde resim yaptı.

Unutulmuş çocuk oyunları ile eğlenen miniklere aileleri de coşkuyla destek verdi.

Meme Kanseri ve Polio farkındalık stantlarının da çok ilgi gördüğü Cumhuriyet Çocuk Panayırı bando eşliğinde hep bir ağızdan marşlar söylenerek gün boyu devam etti.