Almanya'nın Leipzig kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) tabi Eyüp Sultan Camii'ne sert cisimler ve havai fişeklerle yapılan saldırıyla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Almanya'nın Leipzig kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) emrindeki Eyüp Sultan Camii'ne bir grup göre sert cisimler ve havai fişeklerle atak düzenlendi.

Yapılan açıklamada saldırıyla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fazla sol görüşlü 100-150 şahsiyet radikal grubun, dün akşam katıldığı eğlence sonrası Eyüp Sultan Camii'ne düzenlediği saldırı sonucunda binada zarar oluştu.

DİTİB Eyüp Sultan Camii Dernek Başkanı Ömer Mumcu, camiye 100-150 karakter grup göre yapılan saldırıdan büyük endişe duyduklarını belirterek her yıl benzer hadiselerle aleyhinde karşıya kaldıklarını söyledi.

Saldırıda caminin 4 camının kırıldığını ve binada hasar oluştuğunu açıklayan Mumcu, saldırıların son bulması için polisten takviye istediklerini aktardı.

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/almanyada-diyanet-isleri-turk-islam-birligine-ditib-bagli-eyup-sultan-camiine-cirkin-saldiri.html