Irkçı saldırıya uğrayan Bolat, "Bana tükürene kadar yaptıklarını görmezden geldim, salgın döneminde olur ya de hastalığı taşıyordu. Bunun üzerine ben dışarı çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, çok sert bir şekilde çekti." dedi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da başörtüsü taktığı için ırkçı saldırıya maruz kalan Avusturya doğumlu Baraa Bolat, dün meydana gelen olaya ilişkin, yaptığı açıklamada, hayatında birincil kez bir ırkçı saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Bu yaşadığım benim için çok üzücüydü, ilk kere karşısında karşıya kaldığım bir şart olduğu için genellikle nasıl hareket edeceğimi bilemedim." diye konuştu.

Bolat, ırkçı saldırının belediye otobüsünde yaşandığını ifade ederek, "Bir kadın bana yaklaşarak, başörtüsü taktığım için her ne dek Türkiye’den gelmiyor olsam da önyargıyla ‘Türkiye’ye defol git’ dedi." ifadesini kullandı.

Irkçı saldırganın söylediklerini duymazdan gelerek, otobüsün ön tarafına gittiğini oysa kadının kendisini kuytu bırakmadığını, bulunduğu yere gelip, hakaret ve ırkçı ifadelerini sürdürdüğünü vurgulayan Bolat, şöyle devam etti:

"Bana tükürene kadar yaptıklarını görmezden geldim, oysa salgın döneminde, kim bilir belki de hastalığı taşıyordu. Bunun üstüne ben dışarı çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, çok sert bir şekilde çekti. Çekmeden ötürü çenemin aşağı başörtüsünü tutturduğum iğne yaralanmama yol açtı. Kadına bağırdım ama durmadı, cep telefonumu çıkartıp görüş almaya başlayınca durdu ve caddenin karşısında tarafına geçti."

Bolat, yaşadığı üzücü olayı sosyal ağ ilk olarak almak üzere farklı alanlara yönlendirilmiş mecralarda duyurmaya çalıştığını aktararak, "Bu olay karşısında bir duruş sergilemem gerektiğini ve bunu herkesin öğrenmesi gerektiğini düşündüm. Başörtüsü taksın ya da takmasın, ten rengi ne olursa olsun, hangi ırksa kökene sahip olunursa olunsun böyle bir koşul yaşanmamalı ve bu durum hiçbir şekilde göz ardı edilmemeli." dedi. 

Saldırıya ilişkin yasal süreç başlatıldı

Sosyal medyadaki paylaşımının peşinde fazla sayıda kişinin kendisiyle irtibata geçerek, dayanışma ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu dile getiren Bolat, ırkçı hamle ardından polise artan bir şekilde şikayette bulunduğunu ve yasal sürecin başlatıldığını anlattı.

Bolat, olayın sosyal medyada duyulmasının peşinde fazla sayıda başörtülü kadının benzer saldırgan tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldığını ve saldırganın aşina bir şahıs olduğunu öğrendiğini belirterek, "Bu birey tarafından saldırıya maruz kalan, tükürülen ilk birey ben değilim, birçok başörtülü kadın ne yazık oysa aynı saldırılara benzer kişi göre maruz bırakılmış. böylece yapılanın bir karşılığı almak zorunda. Eğer bu kişi psikolojik rahatsızsa hastaneye yatırılmalı ya da bir çözüm bulunmalı. Bu kişinin özgür bir şekilde haricen, başka insanlara zarar vermesi kabul edilemez." diye konuştu.

Otobüste hiç kimsenin kendisine tezgâhtar olmadığını ve herkesin yaşananları film izler gibi izlediğini vurgulayan Bolat, ırksa köken, din, deri rengi ayrım etmeksizin zor durumda olan ve yardıma gereksinim duyan insanlara karşı duyarlılığın artırılması için daha fazla çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyanet Haber

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/avusturyada-bosortulu-muslumanlara-cirkin-saldirilar-artarak-devam-ediyor.html