Balıkesir'de 100 yaşına merdiven dayayan Ayvalık Belediyesi’nin kanatları altında ilk kez profesyonel belediye tiyatrosunun kuruluşu gerçekleştirildi. BALIKESİR (İGFA)- Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ilk kez profesyonel belediye tiyatrosu kuruldu.

Gönüllülük ve sözleşmeli oyunculuk esasıyla modellenen tiyatro, 6 Mayıs akşamı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde Erkan Cılak’ın yazıp yönettiği “Neyzen Ya Yaşıyorsa” isimli oyunuyla “perde” demeye hazırlanıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldikten kısa bir süre sonra Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun kurulması için düğmeye bastıklarını, ancak araya pandemi koşullarının girmesi nedeniyle girişimi askıya almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Ergin, tiyatro kurulmasını hayata geçirmek için meclis kararıyla yönetmeliği, Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde organize edilmek üzere kabul edildiğini anımsatara, "Araya giren pandemi, eğitim sürecini etkiledi. Kuruluş gerçekleştirildikten sonra eğitim hazırlıkları baştan sona kadar belediye bünyesinde tamamlandı. Oyunun perde demesi Mayıs ayını buldu” diye konuştu.