Beled Suresi 19. ayeti ne anlatıyor? Beled Suresi 19. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Beled Suresi 19. Ayetinin Arapçası:

وَالَّذ۪ينَ كَفَرُوا بِاٰيَاتِنَا هُمْ اَصْحَابُ الْمَشْـَٔمَةِۜ

Beled Suresi 19. Ayetinin Meali (Anlamı):

Âyetlerimizi inkâr edenlere gelince, onlar da amel defterleri sollarından verilecek olan uğursuz ve bedbaht kimselerdir.

Beled Suresi 19. Ayetinin Tefsiri:

Mü’minlerin tersine Allah’ın âyetlerini, O’nun ferdî ve içtimâî bütün hayatı düzenleyen kanunlarını inkâr edenler, bunları kabul ve tatbike yanaşmayanlar ise meymenetsiz, melun, şerir kimselerdir. Bunlar hakkında âyet-i kerîmede şöyle buyrulur:

“Allah katında canlı varlıkların en şerlisi, inkâra saplanıp da bir türlü iman etmeyen o nankör ve inatçı kâfirlerdir.” (Enfâl 8/55)

Bunlara mahşerde amel defterleri sol taraflarından verilecek ve cehenneme atılacaklardır. Cehennemin kapıları üzerlerine sıkıca kapanacak, orada ne bir ışık ne de bir rahatlık olacak; yeniden oradan ebediyen çıkamayacaklardır. (bk. Vâkıa 56/9, 41-56)

Böyle fenâ bir akibetten kurtuluşun tek çaresinin nefsi menfi sıfatlardan temizleyip güzel sıfatlarla tezyin etmek olduğunu tekrar tekrar yeminlerle ve örnekle beyân etmek üzere Şems sûresi geliyor:

Beled Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Beled Suresi 19. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/beled-suresi-19-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html