Bingöl’de sağlık problemleri nedeniyle depremzedeler, evde ya da hastanede tedavi gören öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ’Hastane Sınıfı’ açıldı.Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için başlatılan ‘Hastane Sınıfı’ Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde açılan hastane sınıfında, tedavi gören okul öncesi ve ilkokul 3’üncü sınıf öğrencileri artık eğitimlerinden geri kalmayacak.

Eğitimin dışında hiçbir öğrenci kalmayacağını belirten, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, deprem bölgesinde bulunan çocuklarımıza yönelik, 300 tane gönüllü öğretmenin şuan sahada olduğuna dikkati çekerek, "Onlara eğitim veriyorlar. Kısaca burada ne kadar öğrencimiz varsa sadece bu deprem anında değil bu sınıfımız daima açık olacak, bundan sonra hastane burada olduğu müddetçe burada tedavi gören çocuklarımıza yönelik eğitimlerine devam edeceklerdir" dedi.