Bingöllü emekli ziraat mühendisi Cuma Karaaslan, Kovid-19 salgını sürecinde başlattığı kampanya zarfında ülkenin dört bir yanından gönderilen roman ve öykü kitaplarını, köy çocuklarına ulaştırıyor.

Bingöllü emekli ziraat mühendisi 57 yaşındaki Cuma Karaaslan, salgın döneminde geçen yıl kitaplığından seçtiği 3 bin kitabı uzak eğitim gören kırsaldaki çocuklara köy köy gezerek ulaştırdı.

Karaaslan’ın yüz yüze eğitimin başlamasıyla kitap ihtiyacı olan okullar için sosyal ağ üzerinden başlattığı kampanyaya, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Diyarbakır gibi yurdun farklı bölgelerindeki hayırseverler büyük ilgi gösterdi.

Kampanyayla tedarik ettiği 5 bin roman ve öykü kitabını, üniversite öğrencilerinin de desteğiyle kendi aracıyla kırsalda yaşamış çocuklara ulaştırmak için yola koyulan Karaaslan, aracının zaman zaman arızalanması nedeniyle zorlu coğrafyada öğrencilere varmak için yola devam ediyor.

Gittiği okullarda öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Karaaslan, kimi süre da onlarla bahçede, arazide, sonbaharın renklerine bürünen asırlık ceviz ağacı aşağıda oturup kitap okuyor. Kitap okuma halkası yaratıcı Karaaslan, okullar aralarında kitap değişimi de yapıyor.

“BİR KİŞİNİN ASGARI 200 KİTAP OKUMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Karaaslan, okullara kitap götürme kampanyasını salgın döneminin başında başlattığını söyledi.

Daha fazla çocuğa kitap ulaştırma amacıyla başlattığı kampanyayı sosyal medyadan duyurması üstüne ilk etapta 1000 kitap bağışlandığını, sonra sayının 5 bine ulaştığını anlatan Karaaslan, köylere sene boyu kitap götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Çavuşlar Köyü Kültür Sanat Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kerey’in sosyal ağ üzerinden yaptığı, “Bizim köye kitap değil mu?” paylaşımının arkasından Çavuşlar köyüne geldiklerini aktaran Karaaslan, “Kütüphaneler vardı, kitap yoktu. İki okulumuza takriben 450 kitap verildi ve okuma zamanı yaratıldı çocuklarla. Bundan sonraki süreçte haftada 1-2 köye kitap götürme hedefimiz var. Istek ve gereksinim arttıkça elimizdeki kitaplar eritilene değin devam edeceğiz.” dedi.

Karaaslan, kampanyanın fazla ses getirdiğini, bilhassa de Ankara’dan büyük yardım geldiğine işaret ederek, hedefinin bir arabulucu gezici kütüphaneye dönüştürerek, köy köy gezmek olduğunu kaydetti.

“Köylerde mola vererek onlarla kitap okuma zamanları üreterek, oyunlar oynayarak kitap okuma dönemini başlatmış olacağız. Hedefimiz kitapsız mektep ve çocuk kalmasın. 1 kişinin asgari 200 kitap okumasını sağlayacağız.” diyen Karaaslan, bu çalışmaların süreceğini vurguladı.

“CİDDİ MANADA KİTAP İHTİYACIMIZ VARDI”

Çavuşlar Yeni Yerleşim İlk ve Ortaokulu Müdürü Ömer Arslan da kampanya dahilinde okullarına kitap ulaştırıldığını dile getirerek, “Ciddi manada kitap ihtiyacımız vardı. Sağ olsunlar bizime irtibata geçitler. Bize kaynak sağladıkları için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çavuşlar Köyü Kültür Sanat Yeniden Yapılanma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kerey de Cuma Karaaslan’dan sosyal ağ üzerinden kitap istediklerini anlatarak, “Çocuklarımızla bir kitap dostluğu kurduk. Biliyoruz fakat dünyayı ve geleceği oysa ve ancak okumak kurtarır. İnşallah daha mutlu bir dünyaya bu çocuklarımızın bilgisiyle ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK FAZLA KİTAP OKUYACAĞIM”

Çavuşlar Köyü İlkokulunda okuyan öğrencilerden Zeynep Kebude ise kendilerine kitap desteği sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün bize kitap hediye ettiler, fazla mutlu oldum. Bundan Böyle fazla kitap okuyacağım.” dedi.

Eda Kebude ise kütüphanedeki kitap sayısının bu destek tamamen arttığını ve çok mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/bingollu-binlerce-koy-cocugu-kitapla-bulustu.html