Kırklareli’nde ortaokul öğrencileri, hayvanların salgın sürecinde ve soğuk havalarda aç kalmaması için aldıkları mamaları, sokak ve caddeler ile okulun bahçesine bırakıyor.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde ortaokul öğrencileri, harçlıklarının bir kısmıyla satın aldıkları mamaları öğretmenleri gözetiminde sokak hayvanlarına bırakıyor.

TEK Ortaokulu öğrencileri, sokak hayvanlarının beslenmesi için sosyal bilgiler öğretmeni Serap Ergül ile fen ve teknoloji öğretmeni Emel Savan Küçüktaş’tan takviye istedi. Bunun üstüne hoca ve öğrenciler, okulda oluşturdukları kumbarada harçlıklarını toplamaya başladı.

Toplanan paralarla cadde hayvanlarının beslenmesi için alınan mamalar, öğrenciler kadar öğretmenlerinin gözetiminde mektep bahçesi ile cadde ve sokaklara bırakılıyor. Sokak hayvanları için 4 Ekim’de başlatılan destek kampanyası devam ediyor.

“BİR CANLIYA DOKUNMAK MERHAMET DUYGUSUNU HAREKETE GEÇİRDİ”

Öğretmen Serap Ergül, bir öğrencisinin derste “Öğretmenim köpük tabak yiyen bir hayvan gördüm çok üzüldüm.” demesi üzerine bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Cadde hayvanları için ellerini taşın altına düzenlemek istediklerini açıklayan Ergül, bu çalışmayla, hak ve sorumluluklarını bilen çocuklar yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu anlatan Ergül, şöyle devam etti:

“Çocuklar kampanyaya çok büyük alaka gösterdiler, destek oldular. Velilerimize, mektep öğretmenlerimize bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Cadde hayvanları öğrencilerim doğru doydu. Bu mutluluğu yaşadılar. Hayvanlara dokunma şansını elde ettiler. Bu kampanyayı yıl her tarafında sürdürmeyi hedefliyoruz. Toplanan bağışlarla aldıkları, kendi poşetledikleri mamaları sokak hayvanlarına götürüyorlar. Mahallelerimizdeki cadde hayvanlarını doyuruyoruz. Bir hayvana, bir canlıya dokunma şansını verdik çocuklarımıza. Bir canlıya dokunmak onlardaki merhamet duygusunu, insan sevgisini, tabiat sevgisini, doğa sevgisini harekete geçirdi. Biz bu şekilde kaybettiğimiz ahlakî değerlerimizi çocuklarımıza yeniden kazandırmak istedik.”

Öğrencilerden Esra Özbudak ise bir gün okula gelirken açlıktan köpük tabak yiyen kediyi görür görmez durumu derhal öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştığını belirterek, “Özellikle Kovid-19 sürecinde hayvanların yiyecek bir şeyler bulması en ince ayrıntısına kadar zorlaştı. o kadar mağdur durumda kaldı ki hayvanlar, yani köpük tabak yiyenler bile var. Bu sebeple hastalanıyorlar, ölüyorlar. Bu fazla acı bir şart. Biz de bu durumu en üye indirebilmek için bu kampanyayı başlattık.” dedi.

“KEDİ YAVRUSUNU SU İÇİNDE GÖRDÜĞÜMDE ÇOK DUYGULANDIM”

12 yaşındaki Semiha Öztürk, su birikintisi içinde bulduğu yeni doğan bir kediyi öğretmenlerine getirdi.

Kedi yavrusunun üşüdüğünü fark eden öğrenci, bu sırada gözyaşlarına hakim olmadı. Öğrenciler ve öğretmenler, kediyi kağıt havluyla sararak bir süre ısınmasını sağladı. Kedi, daha sonra annesinin bulunduğu bölgeye bırakıldı.

Öğrenci Öztürk, “Kedi yavrusunu su içinde gördüğümde fazla duygulandım. Fazla minik olduğu için sudan çıkardık. Arkadaşımın kedisi var, eve birini götürdü o bakacak evde. Ben eve götürdüm mağdur durumda olduğu için, annemler kabul etmedi, o yüzden ben de öğretmenime getirdim. Ağladığı için duygulandım işte.” diye konuştu.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/bir-hayvana-dokunmak-merhamet-duygusunu-harekete-gecirdi.html