Antalya'da bir bilye ocağında meydana çıkan misket plakanın üzerinde Arapça “Bismillah” figürü bulundu.

Antalya Korkuteli ilçesi Taşkesiği köyünde bulunan mermer işletme sahasında olağanüstü bir buluş yapıldı. Bilye ocağında işlenmek için kesilen taşın üstünde beliren figür, işçilerin dikkatini çekti. Üzerindeki tozun alınmasıyla, figürün Arapça “Bismillah” yazısıyla aynı olduğu görüldü.

İNCELENMEK İÇİN ÜNİVERSİTEYE GÖNDERİLDİ

Bir işçinin görüntüleri kaydetmesinin ardından, mermer plaka incelenmek üzere Süleyman Demirel Üniversitesi'ne gönderildi. Burada bilim insanları Prof. Dr. Fuzuli Yağmurlu, Prof. Dr. Raşit Altındağ ve Prof. Dr. Nazmi Şengün göre üstünde araştırma yapılan plakanın tahlil sonuçlarında ilginç bir buluş gerçekleşti.

195 MİLYON ÖNCESİNE AİT

Üniversite raporuyla tescillenen ve plakayı yaratıcı dolomitik kireçtaşı üzerinde, “Jurassic” dinozorlar dönemde 195 milyon sene önce yaşamış midye kabuklarına ait fosillerin biyoklastik kalıntıları tespit edildi. Adını Avrupa Alplerindeki Jura dağlarından bölge kalıntıların, plakanın bazı kesimlerinde yoğunlaştırma gösterdiği de kaydedildi.

YÜREK ŞEKLİNDEKİ MİDYE KABUKLARINDAN OLUŞTU

Raporda, plaka üstünde yer alan ve Arapça “Bismillah” yazılı figürlerin ayrıntılarıyla “doğal” oluşumlu olduğuna şive yapıldı. Yazıların, yürek şeklindeki kabuklu deniz canlılarına ait kalıntıların parçalanıp biçim değiştirmesi ve dizilmesi sonucunda meydana geldiği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Ahmet Ögke’nin verdiği bilimsel raporda ise bilye üzerindeki arapça figürlerin, Kur’an-ı Kerim’de geçen ve Allah’ın adıyla anlamındaki ‘Bismillah’ ayetiyle benzer şahsiyet olduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/bismillah-yazili-mermer-bulundu.html