Ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı iş adamı Serdar Uşaklı’nın, birlikte hazırladığı iftar menüsünün en dikkat çeken taraflarından biri de lezzet zenginliğinin yanında, 17 saat aç kalan midede, yanma, şişlik ve benzeri sorunların önüne geçmesi. Organik ve kaliteli malzemeler ile oluşturulan lezzetlerin fiyatlara yansıtılmaması için de büyük çaba harcanmış.

Yeni tatlar keşfetme tutkusuyla mutfakta da oldukça başarılı olan işadamı Serdar Uşaklı’nın kısa süre önce Sortie’nin içinde konuklarına kapılarını açan mekanı Etna Steak Restaurant,  dünya mutfağı ve Steak House’un buluştuğu zengin menüsü ile kısa sürede lezzet tutkunlarının müdavimi haline geldi. 

Boğaz’ın incisi Sortie’nin içinde yer alan, rahat ve şık konsepti ile smart casual bir tarza sahip olan Etna Steak Restaurant’ın kısa sürede yakaladığı başarının arkasında yeni lezzetler keşfetme tutkunu işadamı Serdar Uşaklı ile ünlü şef Kemal Kabadayı’nın el ele vermesi yatıyor. 

Etna Steak’ in menüsü hazırlanırken dünya mutfağının önde gelen lezzetlerine yönelik gastronomi taraması yaptıklarını söyleyen Serdar Uşaklı, “Deneyimli şefimiz Kemal Kabadayı ile birlikte uzun süren çalışmalarımız sonucu ortaya eşsiz lezzette spesiyallerimiz çıktı. Tabii yemeklerimizin lezzet sırrının arkasında; bize ait olan özel tarifli soslarımız, marine yönetmelerimiz ve kullandığımız doğal ürünler yer alıyor “ diyor. 

Midede Şişkinlik ve Yanmaya Neden Olmayan doğal Ürünler Kullanıldı
On bir ayın sultanı Ramazan’a özel menü hazırlama konusunda oldukça titiz davrandıklarını söyleyen Serdar Uşaklı, daha önce Borsa ve Çırağan Sarayı’nın mutfağında uzun yıllar çalışmış ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile birlikte yaz mevsimine uygun, hem çok lezzetli hem de hafif bir menü hazırladıklarını söyledi. Uşaklı; “On yedi saat açlıktan sonra ağırlığa ve şişkinliğe neden olmayan, ancak bir o kadar da lezzetli bir menü hazırlamak için aylar öncesinden menümüzü oluşturup, tadımlarımızı lezzet gustoları eşliğinde gerçekleştirdik. İftar menüsünde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de menünün zenginliği kadar yemeklerde kullanılan ürünlerin doğallığı ve kalitesi. Etna SteakRestaurant’ın mutfağına doğal olmayan hiçbir ürün girmeyeceği gibi en kaliteli malzemeleri seçiyoruz. Arka planında ciddi bir özen ve emek verdiğimiz Ramazan ayına özel iftar menümüzün oldukça ekonomik olması da üzerinde durduğumuz başka bir nokta. Boğaz manzarasına karşı iftarı, lezzet ve görsel şölen eşliğinde sunmak için konuklarımızı bekliyoruz “ dedi. 

İftara Özel Lezzetlerin Fiyatı El Yakmıyor 
Ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı iş adamı Serdar Uşaklı’nın birlikte hazırladığı iftar menüsü oldukça zengin. Menüde ilk olarak Medine hurması, zeytin, tulum peyniri, organik çilek reçeli, beyaz peynir, pastırma ve domates-salatalık söğüşten oluşan iftariyelik tabağı, ev yapımı mercimek veya ezogelin çorbası yine ev yapımı zeytinyağlı yaprak sarması Antep usulü kuru patlıcan dolması, acılı ezme ve semizotu misafirlere sunuluyor. Ara sıcak olarak sigara böreği, misket köfte ve parmak patates ve bahçe salatası ikram ediliyor. Ana yemekte şef Kemal Kabadayı’nın ve Serdar Uşaklı’nın Etna Karışık Tabağıservis ediliyor. Bu tabakta ise; cheddar köfte, dağ kekikli organik tavuk ızgara ve Etna Lokum lezzetleri yer alıyor. Soft içeceğin de dâhil olduğu menünün tatlısı cevizli güllaç. Şefin özel ilaveler yaptığı Ramazan ayının ünlü tatlısı cevizli güllaç ile birlikte ağızlar tatlanıyor. Boğaz manzarasına karşı damakta iz bırakan iftar yemeğinin ardından, fasıl eşliğinde sınırsız çay ve kahve servisi sunuluyor. Etna Steak Restoran’ın bu zengin Ramazan menüsü 85 TL

Serdar Uşaklı Kimdir?
Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Serdar Uşaklı, Amerika Birleşik Devletlerinde Fairleigh Dickinson University English Courses’da eğitimini tamamlarken dünya mutfağına ilgi duydu. New York ve New Jersey’deki bazı restoranlarda part time çalışan Uşaklı ülkesine döndüğünde Lojistik ve Dış Ticaret Sektörü’nde kendi işini kurdu. 2010 yılında hayatını Serap Altun’la birleştirdi. Bu süreç içerisinde sektör içinde danışmanlık yapan Serdar Uşaklı Avrupa’daki bazı Uluslararası Gıda firmalarının Yurt içi belgelendirme çalışmalarını yürüttü. Eğitim alanında da yatırımları bulunan Uşaklı’nın kızınının anısına yaptırdığı bir de anaokulu bulunuyor. Serdar Uşaklı, 2016 yılının Mayıs ayında İstanbul’da Ortaköy’ün ve Boğazın İncisi Sortie’de ETNA STEAK adı altında bir Global Steak House kurdu. Uşaklı, Steak House ve Dünya Mutfağı’nı aynı masada birleştiren bir konsepti misafirleriyle tanıştırma gayretinde çalışmalarına devam ediyor.