Borçtan kurtulmak için okunacak bir dua ya da sure var mıdır? Borçtan halâs olmak (kurtulmak) için okunması öğüt edilen dualar.

Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri’nin Dualar ve Zikirler kitabında yer verdiği borçtan halâs almak (kurtulmak) için okunacak dualar.

BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, şöyle dua etti:

“Ey Allah’ım! Helâl kıldıklarını bana kâfi kılarak haram kıldıklarından beni muhafaza et, beni fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl!” (Tirmizî, Duâ, 110)

BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK SURE

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, borçtan halâs elde etmek (kurtulmak) için şöyle dua edilmesini buyurdu:

“Sana bir duâ öğreteyim mi fakat onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar. De oysa ey Muâz:

«Allahümme Malikel’mülki tu’til’mülke men teşau ve tenziul’mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzilu men teşau bi’yedikel’hayru, inneke ala külli şey’in kadir. Rahmened’dünya vel’ahireti tugdiha men teşau ve'temneuhe men teşeu irhamnî rahmeten tuğninî biha lahza rahmeti men sivak.»

“Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın. Hayır senin elindedir. Kesin sen herşeye kadirsin.” (Al-i İmran sûresi, 26)

“Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle.” (Heysemî, X, 186)

BORÇLU KİŞİNİN SABAHLEYIN NAMAZINDAN DAHA SONRA OKUYACAĞI DUALAR

Borçlu olan kişi sabah namazından sonra üçyüz defa:

“…Rabbimiz! Bizimle kavmimiz aralarında adâletle hükmet! Sen hükmedenlerin en hayırlısısın.” (el-A’râf, 89) âyetini duâ niyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda:

“Ey kapıları açan Allah’ım! Bize en hayırlı kapıyı aç!” diye duâ etmelidir. Böylece inayet-i ilâhiyyeye nail olması umulur.

Kaynak: Mahmud Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Zikirler, Erkam Yayınları

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/borctan-kurtulmak-icin-dua.html