Ramazan ayının ikinci gününde nefis yemek tarifleri paylaşmaya devam ediyoruz. Bugününyemek tarifleri haberinde sizlerle fırında makarna nasıl yapılır sorusuna cevap arayacağız. Çok az bir maliyet ile yapabileceğiniz bu harikulade lezzeti anlatırken aynı zamanda makarna ile neler yapabileceğinizi ortaya koyuyoruz. Sizde çok makul fiyatlara, küçük bütçelerle bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

İstediğiniz şekilde makarnayı kullanmak pratik yemek tarifleri hazırlarken uygundur ama fırında makarna tarifi hazırlarken genelde çubuk makarnalar tercih ediliyor. Sizde bu lezzeti hazırlken bu şekilden yardım alabilirsiniz. Üstelik bu tarifi hazırlarken yapmanız gereken şeyler sizi zorlamayacak aksine bugün ne pişirsem sorusu için daha da kolay bir hale getirecektir.

Sonrasında ise yarım kilo yoğurt gerekiyor. Yoğurt doğal veya bakkaldan alınan yoğurtlardan olabilir. Hemen akabinde rendelenmiş kaşar gerekiyor. 1 adet yumurta ile bir çay bardağı sıvı yağ ve margarin almayı da unutmayın diyerek bu tarifin nasıl hazırlayacağınıza geçiyoruz. İlk olarak fırına atacağınız tepsiyi margarin ile her yerine yayarak yağlıyorsunuz ki nefis yemek tarifleri tepsiye yapışmasın.. Hemen akabinde ise makarna haşlanacaktır. Makarnayı haşlamak için yapmanız gereken bir tencereye 6 bardak su koymaktır.

Devamında ise makarnayı suya boşaltmak ve kaynayana kadar karıştırmaktır. Karıştırdıktan sonra ise su kaynayana kadar bekliyoruz ve kaynadıktan 5 dakika sonra süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.Nefis yemek tarifleri ile makarnayı soğutmaya bırakırken diğer bir işlem olan karıştırma aşamasına geçiyoruz.

EN LEZZETLİ İFTAR MENÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU aşamada yapmanız gereken şey oldukça basittir. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağı karıştırıyoruz. El veya makine ile hepsini tek bir kalıp haline gelene kadar kadar karıştırdıktan sonra bugün ne pişirsem sorusuna yanıt ararken üstünü kapatmadan beklemeye alıyoruz. Bu beklemede yapmanız gereken şeyler oldukça basittir. Akabinde bugün ne pişirsem sorusuna yanıt ararken diğer işleme geçiyoruz. Diğer işlemde soğuyan makarnayı tepsiye döküyoruz. Makarnanın üstüne ise nefis yemek tarifleri lezzeti ile buluşacak margarini eşit şekilde dağıtıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı makarnanın üstüne boşaltıyoruz.



Son olarak ise rendelenmiş kaşarları en üste eşit bir şekilde dağıttıktan sonra 200 derece fıırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar sürecek bu işlem sonrasında artık servis edebileceğiniz fırında makarna pişmiş oluyor. Servis etmek için, pasta tabaklarını kullanabileceğiniz gibi ayrıca ortaya koyarak böyle yenmesini de sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler bu kadardır! Sizde kolay nefis yemek tarifleri hazırlarken ajanshaber.com’u tercih edebilirsiniz.

İFTAR MENÜSÜ

Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler :
1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Tarifler :

Yayla Çorbası ile başlayacağımız Ramazan İçin Örnek İftar Menüsü tariflerimize Tencerede Sebzeli Et Yemeği, Arpa Şehriye Pilavı, Közlenmiş Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası, Güllaç Nasıl Yapılır? tarifleri ile devam edip, son olarak Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi ile tamamlayacağız.
Ramazan İçin Örnek İftar Menüsü, 6 tariften oluşan hafif, sağlıklı, dengeli bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, salata, tatlı, pide olmak üzere 6 ana kategoriden oluşmaktadır.

Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 100 dk sürer.

Tencerede Sebzeli Et Yemeği

Malzemeler :
8 dilim kuzu eti ya da dana eti
3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2-3 adet yeşil biber
6-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Patateslerin, soğanların ve domateslerin kabuklarını soyup, halkalar halinde kesin. Havucu ve biberleri biraz kalın jülyen şeklinde doğrayın.
Geniş bir tencere tabanına ilk önce doğranmış soğanları dizin. Üzerlerine sırasıyla havuçları ve patatesleri yerleştirin. Sebzelerin üzerine de etleri dizin. Etlerin üzerine doğranmış domatesleri ve biberleri koyun. Etlerin aralarına sarımsakları yerleştirin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
Diğer yandan salçayı 1 su bardağı su ile iyice ezin. Hazırladığınız sebzeli et yemeğinin üzerine azar azar dökün. Orta ateş üzerinde 45-40 dakika kadar pişirin.

Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler :
1/2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı :

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Tereyağının yanmaması için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Daha sonra pilavınızın iki renkli olması için şehriyenizin yarısını tencereye alıp, esmerleşene kadar kavurun. Ardından kalan şehriyelerinizi ekleyip, tuz ve şekerini ayarlayarak 2-3 dakika kadar kavurun. Şehriyelerinizi kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su dökerek, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynamaya bırakın (Arada karıştırın). Kaynadıktan sonra pilavınızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavınız piştikten sonra ocaktan alıp, 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

SAHUR MENÜSÜ

Patatesli Menemen Tarifi

Malzemeler :
1 tane patates
3 tane biber
3 tane domates
3 tane yumurta
dilerseniz kaşar peyniri rendesi
tuz, pulbiber(isterseniz)

Hazırlanışı :
 
Patatesleri soyuyoruz ve dilimleyip küp küp doğruyoruz. Tavada yağda kavuruyoruz. Patatesler kızarmaya başlayınca ince doğradığımız biberleri de ekliyoruz. Biberler de piştikten sonra yemeklik doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuzunu ve pul biberi ekledikten sonra karıştırıyoruz ve üzerine yumurta kırıyoruz. Kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Üzerine ve yumurtaları çok fazla karıştırmadan tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.